Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникКметът Церовска изготви план за противодействие на тероризма в Перник, ОбС решава...

Кметът Церовска изготви план за противодействие на тероризма в Перник, ОбС решава за общинско жилище на спортната легенда Милка Михайлова

Пернишкият минипарламент стяга втората за тази година редовна сесия. На заседанието кметът Вяра Церовска ще предложи за утвърждаване Общински план за противодействие на тероризма. Минипарламентаристите ще трябва да обсъдят и приемат и Общинската рамкова програма за превенция на наркотични зависимости 2018-2020 г. Сред основните документи, които ще бъдат предоставени на вниманието на местните законотворци, е и предложението на градоначалника за допълнение на решение на ОбС от юли миналата година във връзка с кандидастване на общината с проектни предложения по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 година, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFO001-5.001 „Подкрепа за деинституализация на грижите за деца”.

Вяра Церовска

Ще бъдат разгледани доста докладни, касаещи разпореждане с общински имоти, градоустройствени проблеми, земеделски земи.

Внесена е и докладна, с която се предлага местният законодателен орган да вземе решение за предоставяне на общинско жилище на пернишката спортна легенда – националната състезателка по лека атлетика Милка Михайлова. В момента тя ползва апартамент на свободен наем, който е в лошо състояние, по стените имало мухъл и влага, а това влияело на здравословното състояние на Милка. От друга страна, тя нямала постоянен доход и възможност да ремонтира жилището. Именно заради това Милка Михайлова се е принудила да подаде молба в Общинския съвет за настаняване в общинско жилище.

Тук не се очакват драми, които напоследък бележат всяко заседание на ОбС и превръщат мухата в слон, защото Милка Михайлова e най-известната пернишка лекоатлетка, печелила безброй отличия през годините. Тя е била три пъти Спортист на годината за Перник. Възпитаничка на Спортно училище „Олимпиец“, Милка взема дейно участие в обществения живот на града. Преди около три години тя създава клуб по лека атлетика и организира деца от Перник, като ги тренира в този спорт. Възпитаниците й ходят на турнири и печелят призови места.

Управителят на общинското търговско дружество „Градски транспорт – Перник” ЕООД Иван Идакиев е внесъл докладна, с която иска съгласието на съветниците за увеличаване капитала на дружеството.

Минипарламентаристите ще трябва да обсъдят и приемат и програмата за развитие на читалищната дейност в общината през 2018 година.

RELATED ARTICLES

Most Popular