Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникКметът Церовска откри международен турнир по джудо за Купата на кмета на...

Кметът Церовска откри международен турнир по джудо за Купата на кмета на Перник, връчи наградите в малките категории

Зала “Борис Гюдеров” се пука по шевовете от състезатели и гости на втория Международен турнир по джудо за Купата на кмета на Перник. 350 деца на възраст от 7 до 14 години от България и Македония мерят сили в три категории.

Официалния старт на събитието даде кметът Вяра Церовска и приветства младите спортисти, треньорите, представителите на Федерацията по джудо и любителите на спорта.

“Много съм щастлива, че този турнир се реализира за втора поредна година в нашия град с много повече участници. Трябвало е да го има това състезание и ще го има. Не мога да подмина и факта, че спортната битка съвпада с Международния ден по джудо, което е още един добър повод за блестящо представяне. Радвам се и добре дошли на гостите от Македония. Сигурна съм, че в тази битка ще победят най-добрите. Желая ви спортсменски и хубав ден!”, заяви Вяра Церовска.

На събитието присъстваха зам.-кметът Денислав Захариев, кметът на село Драгичево Виктор Викторов, Ангел Божичков, треньорът Светослав Велчев и спортният експерт Десислава Стойова.

Наградите и медалите на първите, класирали се на призови места индивидуални участници в малките категории, бяха връчени  лично от кмета Вяра Церовска.

 

Ето и шампионите в категориите:

– до 23 кг  -Полина Добрилова

– до 29 кг- Ива Стефанова

– до 32 кг- Мария Спасова

– до 15 кг- Виктор Григоров

– до 18 кг – Кристиян Георгиев

– до 22 кг – Георги Гайдаров

 

Състезанието в зала “Борис Гюдеров” продължава в останалите категории и отново най-добрите ще получат медали и грамоти, а отборните първенци ще бъдат удостоени с купи.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular