Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилКомисията по етика подхваща случая със стачкуващия д-р Пламен Симеонов в Кюстендил,...

Комисията по етика подхваща случая със стачкуващия д-р Пламен Симеонов в Кюстендил, обвинил в рекет д-р Здравко Георгиев и д-р Николай Стоянов

Комисията по професионална етика към РК на БЛС-Кюстендил е сезирана по случая с обявилия стачка д-р Пламен Симеонов, който обвини в рекет колегите си уролози д-р Здравко Георгиев и д-р Николай Стоянов.

Част от декларацията

Управителният съвет на Регионалната колегия на БЛС в Кюстендил излезе с декларация относно възникналия спор между членове на организацията – от една страна д-р Пламен Симеонов и от друга д-р Здравко Георгиев и д-р Николай Стоянов.

Д-р Здравко Георгиев

В декларацията се казва още:
“Тъй като спорът е от юридически произход, между две търговски дружества, е необходимо да се произнесат компетентните органи. До решаване на спора призоваваме страните да не правят медийни изяви”.
Декларацията е подписана от 8 лекари, членове на Управителния съвет на Регионалната колегия на БЛС в Кюстендил.
Това са д-р Пламен Симеонов, д-р Силвия Стефанова, д-р Красимир Панчев, д-р Димитър Димитров, д-р Анна Георгиева, д-р Николай Стоянов, д-р Матей Попниколов и д-р Еделина Здравкова.

Д-р Николай Стоянов

Припомняме, тримата управляват дежурен кабинет, който извършва доболнична помощ по време на празници и сред работното време на джипитата. Двамата уролози участват с медицински център „Кюстендил”, а Симеонов – с АПМП-ИП „Скаймед” ЕООД. Симеонов твърди, че Георгиев и Стоянов го принуждавали да им брои 10 000 лв., което на практика означавало да фалират неговото дружество. Всичко започнало с молбата на Симеонов синът му да ползва кабинет, поверен иначе на триото.

RELATED ARTICLES

Most Popular