Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБобов долКошмар! Пазачът Марин Вельов намери разложен труп във воден канал на бобовдолското...

Кошмар! Пазачът Марин Вельов намери разложен труп във воден канал на бобовдолското Мало село, бил е облечен с кожух и 2 панталона

  • Мъжът е с неустановена самоличност, кметицата Виолета Серафимова: Не е от селото

 

Труп на възрастен мъж с неустановена самоличност е открит в канал с промишлена вода в землището на бобовдолското Мало село, съобщиха от полицията. Починалият при неизяснени засега обстоятелства не е от Мало село, разбрахме от кметицата Виолета Серафимова. Тялото е било забелязано в канала, довеждащ вода от яз. „Дяково” за ТЕЦ „Бобов дол” и намиращ се на 2-3 км от Мало село. Открил го е малоселецът Марин Вельов, докато се разхожда, към 19,30 часа. Вельов, който работи като пазач в Дупница, е сигнализирал в полицията. Не е ясно дали човекът е паднал в канала и се е удавил на мястото, или го е довлякла водата. Каналът е на „Напоителни системи”-Дупница. Операцията по изваждането на трупа е продължила над 3 часа. Освен от полицията пристигнали и служители на Гражданска отбрана-Кюстендил, пожарната в Бобов дол и хора от селото. По техни думи трупът вероятно е стоял във водата 2-3 дни. Закаран е в кюстендилската болница за аутопсия, при първоначалния оглед следи от насилие не са открити. Започнато е досъдебно производство по случая в РУ-Бобов дол.

Човекът все още е с неустановена самоличност, тъй като тялото е в напреднала фаза на разложение. „Човекът е бил облечен с дебели дрехи, кожух и два панталона. Най-вероятно е починал още през зимата. Предполага се, че може да е някой рибар, каквито често има в района на язовир „Дяково” край Дупница. От там най-вероятно е дошло тялото, но тепърва предстои да се разбере. Според зъбния статус и ДНК ще разберем кой е. Със сигурност за момента можем да кажем, че не става въпрос за убийство“, категорични бяха разследващите по случая.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular