Кошмар! Пазачът Марин Вельов намери разложен труп във воден канал на бобовдолското Мало село, бил е облечен с кожух и 2 панталона

  • Мъжът е с неустановена самоличност, кметицата Виолета Серафимова: Не е от селото

 

Труп на възрастен мъж с неустановена самоличност е открит в канал с промишлена вода в землището на бобовдолското Мало село, съобщиха от полицията. Починалият при неизяснени засега обстоятелства не е от Мало село, разбрахме от кметицата Виолета Серафимова. Тялото е било забелязано в канала, довеждащ вода от яз. „Дяково” за ТЕЦ „Бобов дол” и намиращ се на 2-3 км от Мало село. Открил го е малоселецът Марин Вельов, докато се разхожда, към 19,30 часа. Вельов, който работи като пазач в Дупница, е сигнализирал в полицията. Не е ясно дали човекът е паднал в канала и се е удавил на мястото, или го е довлякла водата. Каналът е на „Напоителни системи”-Дупница. Операцията по изваждането на трупа е продължила над 3 часа. Освен от полицията пристигнали и служители на Гражданска отбрана-Кюстендил, пожарната в Бобов дол и хора от селото. По техни думи трупът вероятно е стоял във водата 2-3 дни. Закаран е в кюстендилската болница за аутопсия, при първоначалния оглед следи от насилие не са открити. Започнато е досъдебно производство по случая в РУ-Бобов дол.

Човекът все още е с неустановена самоличност, тъй като тялото е в напреднала фаза на разложение. „Човекът е бил облечен с дебели дрехи, кожух и два панталона. Най-вероятно е починал още през зимата. Предполага се, че може да е някой рибар, каквито често има в района на язовир „Дяково” край Дупница. От там най-вероятно е дошло тялото, но тепърва предстои да се разбере. Според зъбния статус и ДНК ще разберем кой е. Със сигурност за момента можем да кажем, че не става въпрос за убийство“, категорични бяха разследващите по случая.