Випуск `82 от Механото в Дупница остана на свещи във вихъра на веселбата, сем. Снежана и Тодор Василеви от ТЕЦ „Бобов дол” отнесоха майтапите: Скръндзи, да бяхте донесли малко ток

Семейство Тодор и Снежана Василеви, Елена Маринова и Кирил Попов с курсовия си ръководител Борис Стоичков

 

Водещите електроинжинери на шефа на ТЕЦ „Бобов дол” инж. Емил Христов – семейство Снежана и Тодор Василеви, отнесоха солидна порция майтап на среща на съученици, след като веселбата остана без ток.

Курсовият Борис Стоиков се гордее с ученика си от Бобошево – художника Асен Милчев

Порасналите абитуриенти, сред които и бизнесменът и общински съветник от ГЕРБ инж. Йордан Димитров, се събраха да празнуват в ресторант в центъра на града, но заради разразилата се буря токът спрял. Оказа се, че домакините нямали агрегат за ток.

Таксиджията Кирил Кочев кавалерства на своите съученички Снежка, Мария и Елена
Випуск `82 от специалност „Електрообзавеждане”

Това стана причина и съучениците да вземат на бъзик тецаджиите на сбирката: „Скръндци, защо не взехте малко ток, в ТЕЦ-а работите, без ток дойдохте”, кудошеха се веселяците. Майтап отнесе и шефът на ТЕЦ-а Емил Христов, който пуснал семейство Василеви на партито без ток.

Инж. Тодор Василев със съпругата си Снежана, с която са ученическа любов от втори курс, и таксиджията Кирил Кочев
Кюстендилският бизнесмени Георги Бакалски и Борислав Борисов с Васил Чорбаджийски и Иво Везирски

„Ще повторим срещата, но в Бобошево”, заяви известният художник Асен Милчев. Оказа се, че Тодор и Снежана Василеви са ученическа любов от втори курс на Механото и колеги в ТЕЦ „Бобов дол”. През цялата вечер електротехникът таксиджия Кирил Кочев кавалерстваше на съученичките си Елена, Мария и Снежана пред погледа на съпруга Тошко. Кирил Кочев направи закъсняло признание пред колежките си: „Всичките ви харесвах, а вие не ми обърнахте внимание”.

Кюстендилецът Жоро Бакалов ръкопляска, че токът дойде за две минути и угасна

„Да си беше избрал само една, а не всички”, отвърна му учителката Елена Маринова. Така в закачки и хуморески съучениците разведриха обстановката. Курсовият Борис Стоичков също дойде на партито и се зарадва на възпитаниците си: „Същите сте си като преди, само малко помъдрели и много препатили”. Борис Стоичков и курсистите му си припомниха с носталгия за златните години, когато учеха в най-престижната специалност в Механото. В унисон с вечерята на свещи ученици на Стоичков му припомниха последните му думи от тяхната раздяла през 1982 година: „Не искам да чуя, че някой от моите курсисти го е ударил ток. Да бъдете живи, ще бъде моята награда, че съм ви научил да работите с тока и да се пазите от него”.

На срещата бе и дългогодишният електротехник на общинска болница „Св. Иван Рилски” Васил Чорбаджийски, който е завършил електрообзавеждане в Механото. От Бургас в родната Дупница за срещата пристигна известният карикатурист Георги Чалъков.

Съучениците почетоха с минута мълчание починалия техен колега инж. Сапунджиев.