Monday, May 6, 2024
HomeСпорт „Лукойл Академик” прекъсна успешната серия на „Рилецо” и дръпна на върха в...

 „Лукойл Академик” прекъсна успешната серия на „Рилецо” и дръпна на върха в НБЛ

„Студентите” биха с 93:76 в „Арена Самоков” след порой от залпове от тройката

Шампионът „Лукойл Академик” взе своето и прекъсна невероятната серия от 7 поредни победи на „Рилски спортист” в Националната баскетболна лига. „Студентите” биха съперника с 93:76 насред „Арена Самоков” в дербито на 10-ия кръг и увеличиха още повече преднината си на върха в класирането. Въпреки поражението пък „Рилецо” успя да запази второто си място преди визитата си на възродения „Черно море” в събота.

Тимът от Правец взе инициативата още в самото начало на срещата и логично се оттегли на почивката с преднина от 12 точки – 57:45. Силно оръжие на гостите бе отличната им стрелба от далечно разстояние, което остана неразрешен ребус за момчетата на Людмил Хаджисотиров-Удо.

След антракта, с внесените корекции от треньорския щаб, самоковци се вдигнаха на щурм и с няколко бързи коша на Дерек Райт и Травис Тейлър разликата падна до само 6 пункта. Това съживи и публиката в залата, но до очаквания обрат така и не стигна, тъй като „червените” отговориха със силна серия и наново покачиха аванса си до 12 точки. Това обезкуражи „скиорите” и сирената дойде при крайното 76:93.

„Започваме с желание всеки мач, но сега може би имаше една идея повече желание. Истината е, че играхме много меко в защита и позволихме на „Лукойл” да ни вкара 93 точки в нашата зала и 27 през първата част. Когато започнеш по този начин срещу отбора с най-голяма класа и възможности в първенството и когато го оставиш да се разиграе по този начин, става много трудно за наваксване. Поздравления за гостите – вкараха 13 тройки с много висок процент на успеваемост. Когато играят по този начин, е наистина трудно да победим. Опитахме различни неща в защита и нападение, но не се получиха. Надиграха ни и победиха заслужено”, призна си чистосърдечно младият наставник на „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров.

 

На снимката: Йордан Бозов (с топката) се отчете с 10 точки, 5 борби и 3 асистенции срещу шампионите от Правец.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular