Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаТреньорът на футболния „Марек” Дупница Цв. Видински: Няма да привличаме футболисти отвън...

Треньорът на футболния „Марек” Дупница Цв. Видински: Няма да привличаме футболисти отвън поради финансови причини, общината и президента помагат, но имаме много разходи

Трудна година се очертава пред отбора на футболния „Марек” в Дупница. Това е изводът от първата тренировка за новия сезон, минала под ръководството на Цветан Видински и Светослав Георгиев. Дуото остава начело на тима. „Ръководството реши аз да остана начело на първия отбор. Така се получи, че моята смяна не е била тема на разговор. От ръководството са останали доволни от изпълнението на целите, които бяха поставени и ме оставиха. Мен не са ме и питали. За това ще продължим да работим по същия начин. Въпросителната повече беше за юношите до 19 г., но за момента оставаме и там“, обясни Цветан Видински.
Той засегна и плановете за новия сезон, като не скри, че от финансова гледна точка ще бъде трудно. „Проблемът е, че финансово не сме много добре. Не можем да си позволим кадри отвън. Това трябва да се знае. Все пак каквото е обещано от Общината, се дава. На президента му идват в повече някои разходи, но ни каза, че ще помага. Той не е дал никак малко, напротив – дал е доста пари. Трудно се поддържат два отбора в Елитна юношеска група и мъжки състав. Имаме много пътувания, разходите за гориво са прекалено много. Мисля обаче, че ще се справим и тази година“, обобщи ситуацията Видински.
Колкото до селекцията за новия сезон треньорът каза: „Имаме две млади момчета на проби, които идват от елитни клубове като „Славия” и „Септември”. Играят със желание, но от тях си зависи как ще се представят. Други нови нямаме, защото няма какво толкова да им предложим. Продължаваме само с местни хора. Дори момчетата от Благоевград и Кюстендил не са вече при нас, въпреки че сме доволни от тях, но така се получи. Но и без да са ни поставени цели, ние сме „Марек” и няма как да живуркаме. Ще се опитаме да сме добър отбор, трябва обаче много работа и най-вече разбиране от момчетата. Те имат качества и трябва да се отпуснат и да се забавляват на терена. Това са ни условията и ако са съгласни, нека останат при нас. Идеята ни е и да налагаме нашите юноши в първия отбор. Те ще имат и отличен шанс за изява в Елитните групи срещу най-добрите школи в България“.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular