Майката на Дамла е арестувана след убийството в Момчилград

 

Майката на 7-годишната Дамла, която бе намерена убита в дома си, за момента изглежда като основен заподозрян за тежкото престъпление в Момчилград. Жената е задържана за 72 часа по обвинение за оставяне на дете без надзор, а не за убийство, за което все още няма категорични доказателства. Това стана ясно във вторник след посещението на главния прокурор Сотир Цацаров в Кърджали.

Преди ден бе обявено, че е задържана жена, близък роднина на детето, но не бе посочено коя е тя.

Точният час на смъртта ще стане ясен в близките дни, но е ясно, че тя е настъпила в сутрешните часове в неделя. Майката е обяснила на разследващите, че е оставила детето си вкъщи и отишла нощна смяна на работа, а след като се е прибрала сутринта, е намерила детето мъртво.

“Проверяват се всички версии. Тук не става дума за случайно убийство. Версиите стесняват много силно кръга. Това, че нямаме други задържани, не означава, че нямаме други заподозрени”, каза Цацаров.

“Извършено е задушаване, което не е душене, а е чрез притискане, и едва след това може да се говори за омотаване на главата му с тиксо или скоч”, допълни той. Тройната съдебномедицинска експертиза е възложена на двама лекари от Пловдив и един от Кърджали.

“В момента се извършва допълнителен оглед, след него ще се извърши следствен експеримент с участието на майката. Целта е да разкрием убиеца в съкратен срок. Работим със сравнително стеснен кръг от заподозрени. Няма други задържани освен майката”, каза главният прокурор пред журналисти.

“Работи се по няколко версии. Изключена е версията, че е психопат”, добави директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.