Friday, May 3, 2024
HomeСкоростиMercedes-Benz пусна "баничарката" T-Klasse, която е на базата на... Renault Kangoo

Mercedes-Benz пусна “баничарката” T-Klasse, която е на базата на… Renault Kangoo

Mercedes-Benz представи нов модел – компактния MPV T-Klasse, построен на базата на Renault Kangoo. Пътническият ван е проектиран специално за любителите на активния начин на живот, които се нуждаят от много място за ежедневните си пътувания. На първия етап на купувачите е предложена петместна модификация с набор от пасивни и активни системи за сигурност, както и собствени технологии на марката.
Mercedes-Benz T-Klasse е базиран на платформата на Renault Kangoo, но немският автомобил се различава от донора по каросерията, интериора и оборудването. По отношение на габаритните размери иновацията се доближава до “французина”:

например, двете коли имат еднакво междуосие – 2 716 милиметра. Засега Mercedes се предлага с пет места, но по-късно към гамата ще бъде добавена и седемместна модификация.
Компактният ван на Mercedes получи плъзгащи се врати от двете страни. Автомобилът се предлага с една пета врата стандартно, но срещу заплащане T-Klasse ще получи врата от две части, която може да се заключва на 90-градусова позиция и да се отваря под ъгъл до 180 градуса. Обемът на багажника на модела е половин кубичен метър, а задните седалки могат да се сгъват, образувайки равен под.
Интериорът на T-Klasse е завършен с черна изкуствена кожа на седалките, централния подлакътник, таблото и корите на вратите. В „базата“ иновацията получава информационно-развлекателната система MBUX със седем-инчов сензорен екран, електрическа ръчна спирачка, безключов достъп, както и седем въздушни възглавници и множество системи за подпомагане на водача. За пътниците отзад са предвидени сгъваеми маси в облегалките на предните седалки.
T-Klasse се предлага с 1.33-литров бензинов двигател, предлаган в две нива на мощност – 102 и 131 конски сили. Предлага се и дизелов мотор с обем 1.5 литра и с мощност 95 или 115 конски сили. Двигателите могат да бъдат сдвоени с шестстепенна механична или седемстепенна роботизирана трансмисия. Най-мощният вариант ускорява от 0 до 100 км/ч за 11.6 секунди. Минималната цена на Mercedes-Benz T-Klasse е 30 000 евро./ fakti.bg

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Nice post i like it 100 %. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis. Its always helpful to read through articles from other writers and use something from their web sites.

Comments are closed.

Most Popular