“Миньор”  (Перник) би “Рилски спортист” с 3:1 след грешки на вратаря на самоковци

Герой на срещата стана нападателят на “чуковете” Рангел Абушев, който отбеляза два гола и изработи третото попадение за своя тим

 

Отборът на “Миньор” победи “Рилски спортист” с 3:1 пред стотина зрители в мач без значение за подреждането в предните позиции на таблицата за временно класиране. Герой на срещата стана нападателят на “чуковете” Рангел Абушев, който отбеляза два гола и изработи третото попадение за своя тим.

В началото домакините държаха гостите пред тяхното наказателното поле, но вратарят Йордан  Кръстев хвана силни удари на Любомир Илиев и Илиян Илиев. В 25-ата минута бранителят на перничани Антон Киров спечели фаул за своя  състав на метър от флагчето за изпълнение на корнер. Зад топката застана Рангел Абушев, който центрира в наказателното поле на гостите, където вратарят Данчо Кръстев скочи високо, хвана кълбото, но след това го изпусна и то тупна зад голлинията за 1:0. След откриването на резултата играта се поизравни и до края на първата част до нов гол не се стигна.

След почивката отново “жълто-черните” бяха по-активни. В 52-рата минута Илиян Илиев шутира от границата на наказателното поле, вратарят Йордан Кръстев хвана топката, но след това я изпусна, последва бърза добавка на Рангел Абушев за 2:0. Течеше 61-вата минута на мача, когато след многоходова комбинация на домакините топката попадна в краката на Абушев, който, макар и паднал в наказателното поле, нанесе удар, който Йордан Кръстев изби, но топката попадна в краката на Айкуд Рамадан, за когото не бе трудно да вкара на празна врата за класическото 3:0. В последните минути на двубоя по-дейни на терена бяха сомоковци. В 83-тата минута Виктор Младенов нацели гредата над Даниел Леонтиев, а в 86-ата минута Петко Петков-Рамбо  се сбори с цялата отбрана на перничани и вкара за крайното 3:1.

“Миньор”: Д.Леонтиев, Савов, Гогов, Киров Л.Илиев, Л.Христов, Ризов, Ил.Илиев (56-Ат.Колев), Абушев, Рамадан (77-Кр.Слишков), Ил.Христов (67-Денис Николов).

“Рилски спортист”:  Й. Кръстев, Младенов, Крумов, Колев, Янков, Чахов, (46 – Ат.Михайлов), Шопов (65-Пътников), Д.Цека (46-Д.Минчев),  П.Петков, Максимов, Иво Захариев.

 

Снимка:

Самоковци натиснаха в последните минути, но вкараха само един гол.