Thursday, May 2, 2024
HomeСпортИ „Германея“ победи „Беласица“, гостите от Петрич с нито едно чисто голово...

И „Германея“ победи „Беласица“, гостите от Петрич с нито едно чисто голово положение

 

Очакванията на феновете на „Беласица“ техните любимци да направят добър мач и да се завърнат с успех от Сапарева баня останаха напразни. Като цяло петричкият тим изигра поредния си слаб мач и съвсем заслужено инкасира загуба срещу единия от отборите, заседнали в дъното на таблицата за временното класиране.

През първата част отборът на домакините разчиташе на контраатаки, но ударите на Асен Васев, Златко Богоев и Георги Славков бяха отразени майсторски от вратаря на гостите Кирил Георгиев. Това бе причината футболистите на двата отбора да се оттеглят на почивка при нулево равенство.
През второто полувреме домакините заиграха на по-високи обороти и опасностите пред вратата на гостуващия тим ставаха все по-чести. Георги Младенов уцели отблизо напречната греда зад стража на петричани Кирил Георгиев. В 65-ата минута Асен Васев след атака по левия фланг центрира удачно в наказателното поле на „Беласица“ и там с глава Георги Божилов направи безпомощен Кирил Георгиев за 1:0. По-късно Илиян Генов и Георги Славков от няколко метра обстрелваха вратата на гостите, но без успех. В 87-ата минута след поредна атака на отбора на домакините последва късо разиграване между Асен Васев и Илиян Генов и след шут топката срещна ръката на защитник на „Беласица”, заради което главният съдия отсъди дузпа, превърната в гол от Златко Богоев за 2:0.
„Победата на отбора на „Германея“ е напълно заслужена. Изключително слаба игра, най-вече през втората част на мача от футболистите, на които гласувах доверие в този двубой. Без нито едно чисто голово положение за нас в срещата. Предупредих предварително футболистите, че домакините ще търсят всякакъв начин за спечелване на трите точки, като им казах как да играем тактически, но нямаше кой да ме разбере. Жалко, записахме поредна загуба и продължаваме да огорчаваме ръководство и фенове”, сподели Иван Златински – старши треньор на „Беласица“.
Наставникът на „Германея“ Костадин Джоргов заяви: „Тази ценна победа ни дойде навреме и по този начин се изравнихме по точки с „Ботев“ (Ихтиман) и „Елин Пелин“. До края на есенния дял от първенството се надявам да постигнем поне две победи и да зимуваме по-спокойно. В този мач бях изненадан от беззъбата и безлична игра от отбора на „Беласица“, които с нищо не ни затрудниха, което беше добре дошло за нас”.

 

Снимка

Отборът на „Германея“ постигна ценна победа.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular