Момичетата до 12 години на “Рилски спортист” са новите шампионки на страната

  • Самоковки биха на финала “Нефтохимик” с 57:40 и хвърлиха във възторг почитателите си

 

Школата на „Рилски спортист” за пореден път доказа, че е една от най-добрите в българския баскетбол, след като 12-годишните момичета на клуба спечелиха републиканските финали в “Арена Самоков”. Възпитаничките на Маргарита Маринкова вдигнаха трофея след наказателна акция 57:40 над бургаския “Нефтохимик”, хвърлила в екстаз родители, роднини и приятели на новите шампионки.

Това бе втора поредна титла за представителките на рилския град в тази възрастова група, след като в миналогодишния финал победиха столичния “Левски” с 57:42.

Самоковки играха много задружно срещу коравия иначе тим от Бургас, показаха и отлична техника в пороя от индивидуални пробиви. Победата обаче не дойде лесно въпреки голямата точкова разлика. Мачът вървеше кош за кош в продължение на 30 минути, но силна серия в началото на последната четвърт позволи на “скиорките” да се откъснат в резултата и да откажат съперника от мечтите му за титлата.

След финалната сирена небивала радост настъпи в лагера на победителките, които се събраха в центъра на игрището и започнаха да се прегръщат и целуват. На върха на щастието бе и треньорката Маринкова, която едва удържаше сълзите си.

Равносметката: в груповата фаза “Рилски” се справи последователно с “Вихър” (Вълчи дол) – 93:20, “Локомотив” (Сф) – 63:16 и “Левски” (62:61). На четвъртфиналите домакините биха “Дунав” с 58:23, а на полуфиналите се справиха със “Славия” след 65:53.

В спора за третото място тимът на “Левски” излъга “белите” с 44:33 и така стигна до бронзовите медали.

 

На снимката: Победителките ликуват след края на републиканските финали в “Арена Самоков”