Thursday, May 2, 2024
HomeРегионГоце ДелчевНад 300 самодейци разлюляха Гоце Делчев за Деня на танца, читалищният секретар...

Над 300 самодейци разлюляха Гоце Делчев за Деня на танца, читалищният секретар Георги Мишев поведе дефилето, кметът Москов раздаде наградите  

Доц. Георги Гаров проведе открит урок по народни танци

 

Над 300 участници от България, Македония и Хърватия се включиха тази година в честването на юбилейното издание на  Международния ден на танца в Гоце Делчев.

Двата площада – „Гоце Делчев” и „Македония“, както и централната улица „Търговска” бяха разтърсени от кръшни хора. Участниците направиха и пъстро дефиле, водено от секретаря на читалището и общински съветник Георги Мишев. Многобройната публика бурно аплодира българските и чуждестранните самодейни групи,  които блеснаха с цялата си прелест.

Самодейците се хванаха на дългите хора и взеха дейно участие в открития урок по народни танци, който бе воден от доц. Георги Гаров.

Международният ден на танца се отбелязва в Гоце Делчев за десета поредна година. Отличната организация и тази година бе дело на НЧ  „Просвета” със съдействието на община Гоце Делчев.

Двата дни на юбилейното издание на Международния ден на танца преминаха във веселие и много емоции. Кметът Владимир Москов раздаде наградите и грамотите.

Видео от празника гледайте по-долу

https://www.facebook.com/MunicipalityGotseDelchev/videos/1672574952834861/

 

https://www.facebook.com/MunicipalityGotseDelchev/videos/1673240126101677/

 

https://www.facebook.com/MunicipalityGotseDelchev/videos/1672496129509410/

 

RELATED ARTICLES

Most Popular