Thursday, May 9, 2024
HomeРегионГоце ДелчевНеврокопският митрополит Серафим подари осветено кръстче на победителя Стоян Илиев в Гоце...

Неврокопският митрополит Серафим подари осветено кръстче на победителя Стоян Илиев в Гоце Делчев, кметът Москов участва в шествието

 

34-годишният Стоян Илиев успя да извади кръста от водите на река “Градска” на празника Богоявление в Гоце Делчев, съобщиха от общинската администрация. Необичайно топлото и слънчево време събра стотици неврокопчани на празничния ритуал.

Неврокопският митрополит Серафим подари осветено кръстче и поздрави младия мъж, който за първи скача да улови кръста с групата мъже и младежи, която всяка година се включват в зимния православен ритуал. Тази година на мястото, където всеки път се хвърля кръстът, общината е изградила специален бент с шлюзове и там се събра много повече вода в празничния ден. Заедно със знамената на граничния полицейски участък и на офицерите и сержантите от запаса владиката Серафим освети знамената и на трите гимназии в града. В литийното шествие се включиха кметът Владимир Москов, депутатите Богдан Боцев и Димитър Гамишев, зам.-кметът Валери Сарандев, много млади хора, граждани, черковният хор при катедралния храм “Св.св. Кирил и Методий”, предвождани от местната духова музика.

RELATED ARTICLES

Most Popular