Monday, May 6, 2024
HomeРегионРазлогОбластният управител Бисер Михайлов в Разлог: Време е европейският стандарт на живот...

Областният управител Бисер Михайлов в Разлог: Време е европейският стандарт на живот да навлезе в България, за председателството на ЕС трябва да мобилизираме целия политически ресурс

 

Кметът Красимир Герчев представи резултатите от работата с еврофондовете и бъдещите проекти, по които ще се кандидатства

 

Българското председателство на Европейския съюз през 2018 г.  предлага възможност, която имаме само веднъж на 13-14 години, заяви областният упавител Бисер Михайлов на среща в Разлог, където бе отбелязана 10-ата годишнина от членството на България в ЕС. Кметът домакин инж. Красимир Герчев представи възможностите и предизвикателствата пред община Разлог като част от европейската общност. Той посочи постигнатите резултати на града и общината при работа с еврофондовете в социалната сфера и здравеопазването, спортната, пътната и туристическата инфраструктура и начерта плановете за бъдещите проекти, които в момента се разработват и по които предстои да се кандидатства. „Българското председателство през 2018 г.  предлага възможност, която имаме само веднъж на 13-14 години.

За да се справи с предизвикателството и да оползотвори тази възможност, страната ни трябва да мобилизира целия си политически, експертен и административен ресурс, който да работи в ЕДИНСТВО за постигане на желаните резултати. Защото България е в Европа вече 10 години – време е и Европа да влезе тук, в България (като стандарт и равнище на живот)“, отбеляза в изказването си областният управител Бисер Михайлов.

Гости на тържеството бяха д-р Мария Копанарова – председател на ОбС-Разлог, инж. Венцислав Гърменов – зам.-кмет, г-н Димитър Крънчев – секретар на община Разлог, кметове на населени места, общински съветници, директори на училища и учители, общественици, жители и гости на града.

Културното богатство на Разлог и региона беше представено в постерната изложба на Исторически музей – гр. Разлог,  в изложбата „Завръщане у дома“ на художничката Здравка Лисийска, както и с прекрасното изпълнение на деца и самодейци от читалището, които поздравиха гостите с обичани песни от Разложкия край. Събитието, което се проведе в Многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“, е третата поред инициатива от мащабната комуникационна кампания на областния управител в област Благоевград, посветена на юбилейната годишнина, както и на предстоящото през 2018 година Българско председателство на Съвета на ЕС.

RELATED ARTICLES

Most Popular