Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникОбластният управител Ирена Соколова провери проходимостта на пътищата в Пернишко: Чисти се...

Областният управител Ирена Соколова провери проходимостта на пътищата в Пернишко: Чисти се и третокласната мрежа

Областният управител Ирена Соколова направи инспекция на основните пътни трасета в област Перник. Заедно с директора на Областно пътно управление инж. Румен Сачански Ирена Соколова инспектира състоянието на автомагистрала „Люлин”, на границата между областите София и Перник.

При проверката бе установено, че снегопочистващите машини работят по обслужваните от тях участъци. Поради неспирните снеговалежи работата на екипите не е спирала през целия ден. Въпреки това метеорологичните условия и обилните навявания от сняг не позволяват участъците в софийската част на трасето София-Перник да бъдат напълно почистени. В частта, обслужвана от ОПУ-Перник, снежната покривка е минимална.

Придвижването в това направление през Владая също трябва да бъде извършвано с повишено внимание. Като път с интензивен трафик обработването му е непрекъснато.

Третият възможен маршрут за достъп между Перник и София – през Големо Бучино, също е отворен за движение при зимни условия. Основните пътни артерии в област Перник са проходими, главните улици са почистени и продължава обработката им. От пернишкото Областно пътно управление вчера съобщиха за премахната забрана за движение на тежкотоварни автомобили по автомагистрала „Люлин”, което важеше през цялата предишна нощ.

Движението по направление София-Благоевград също е свободно и без забрани.

RELATED ARTICLES

Most Popular