Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникОбластният управител Ирена Соколова: Ремонтираме пътя Рударци-Кладница, има проекти за пътя Перник-София...

Областният управител Ирена Соколова: Ремонтираме пътя Рударци-Кладница, има проекти за пътя Перник-София през Владая и този през Брезник

3 важни пътни обекта в Пернишко ще бъдат изградени, възстановени и ремонтирани. Това стана факт след проведената среща на областния управител Ирена Соколова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Дончо Атанасов. Двамата заедно с директора на Областно пътно управление-Перник Румен Сачански обсъдиха състоянието на пътната инфраструктура на територията на областта и договориха поетапното рехабилитиране и подобряване на важни пътни участъци. По време на срещата стана ясно, че след дългогодишни усилия най-накрая ще бъде направен цялостен основен ремонт на пътя Рударци-Кладница. Вече е обявена и обществена поръчка за избор на изпълнител, който да направи ремонта. Предвижда се изпълнение на студено рециклиране, подобряване на отводняването на пътя, монтаж на ограничителни системи, пътни знаци, маркировка и др. По време на срещата областният управител настоя да бъдат разгледани и изготвените проекти за рехабилитация на участъци от път І-6 “Гюешево – София” и на път ІІІ-811 “Богьовци – Сливница – Ракита – Брезник – Пали лула”.

По първия проект ще бъдат ремонтирани участъците от км 34+385 до км 67+300 и от км 87+717 до км 101+824. Единият участък е от пътен възел „Даскалово” до граница с ОПУ – София, което означава, че пътят Перник-София през Владая вече ще бъде изграден и възстановен. Ще бъде подменена пътната настилка, отводнителните съоръжения, пътните знаци и ще бъдат направени нови банкети.

Другият път, свързващ областите Перник и София през Брезник, за който Соколова се застъпи, ще бъде ремонтиран от км 0+000 до км 9+810 и от км 10+590 до км 43+300. Участъкът на територията на ОПУ-Перник е в сравнително добро състояние и е от км 26+930 до км 43+300, докато на територията на ОПУ-София пътят е в незавидно такова. Това означава, че ремонтът на пътя Брезник-Сливница стартира и област Перник ще има нов съкратен маршрут към София-област и КПП-то с излаз към Сърбия.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular