Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникОбластният управител на Перник Ирена Соколова: Да не даваме жертви в Европейския...

Областният управител на Перник Ирена Соколова: Да не даваме жертви в Европейския ден без загинали на пътя

Само 4-ма в Перник от началото на годината са загиналите при катастрофи

Областният управител на Перник Ирена Соколова и ръководството на ОД на МВР-Перник дадоха съвместна пресконференция във връзка с Европейския ден без загинали на пътя. Това е поредната инициатива, организирана от Министерството на вътрешните работи, свързана с намаляването на катастрофите и травматизма по пътищата у нас, заяви областният управител на Перник Ирена Соколова. Целта е да повишим вниманието си, да пазим себе си, да пазим и другите участници в движението, за да се намалят жертвите на т.н. война на пътя, каза още губернаторът. По време на акцията в България и цяла Европа ще има 24-часово видеонаблюдение, брояч ще отчита ПТП-тата, ранените и жертвите при тях, съобщи Соколова и изрази надежда в рамките поне на едно денонощие и тази година, както миналата да няма убити и пострадали при катастрофи.

Мотото, под което държавата ще се представи този ден, е „Спаси живот!”, информира началникът на Охранителна полиция към Областната диресция на МВР Васил Василев.

Началникът на Пътна полиция Слави Лазов направи анализ на картината в област Перник за изминалите месеци от началото на годината до момента. Оценката е повече от добра, тъй като от януари насам по пътищата на региона има само 4 жертви на ПТП, докато миналата година те са били 12. Резултат, който е сред най-добрите и в страната. Ранените са с 30 по-малко в сравнение с предходната година, от 79 тогава сега те са 49. Обяснимо заради най-натовареното движение най-много – 75 от ранените и убитите, са в община Перник. На второ място е община Радомир.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular