Thursday, May 2, 2024
HomeРегионГоце ДелчевОбС - Гоце Делчев отпусна 3000 лв. за пострадалите от пожара в...

ОбС – Гоце Делчев отпусна 3000 лв. за пострадалите от пожара в Кресна, майстор Георги Делиовски започна да възстановява изгорялата къща на бай Митко

 

Общинският съвет в Гоце Делчев отпусна 3 000 лв. финансова помощ на община Кресна за щетите от адския пожар, който унищожи не само къщи в Ощава, но и много декари гора. Средствата бяха одобрени и гласувани по време на извънредна сесия на местните съветници.

Междувременно строителна бригада започна възстановяването на изгорелите къщи в село Ощава. Работниците влязоха първо в къщата на Димитър Стоилов в механа Миланчевци на селото.

Управителят на строителна фирма Георги Делиовски заяви: Ще бързаме и ние, времето трябва да ни помага, ако и материалите се подават ритмично, смятам, че до два-три месеца бай Митко да посрещне Нова година в новата къща”. Други строителни фирми от региона ще помогнат, като дарят материали, очаква се да пристигнат и доброволци от Гоце Делчев. „Много съм развълнуван, като виждам какво се започва, и то за кратко време. Толкова бързо да се прави, нямам думи”, коментира бай Митко.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular