Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникОбщина Перник обновява мемориала на миньорския труд със 700 000 лв.

Община Перник обновява мемориала на миньорския труд със 700 000 лв.

 

От екипа на кмета Вяра Церовска обявиха конкурс за изработване на идеен проект и концепция за обновяване на комплекса, наградата за първо място е 5000 лв.

 

Община Перник ще обнови мемориала на миньорския труд в града, става ясно от обявление на Агенцията по обществени поръчки. В тази връзка общинската администрация провежда конкурс за изработване на идеен проект и концепция за обновяване на съществуващия мемориал, като крайният срок за получаване на проекти или заявления за участие е 14 май. Целта на конкурса е да се получат идейни решения, които да послужат за избор на достойна и въздействаща художествена концепция. В резултат от класирането на участващите ще се възложи обществена поръчка за изпълнението на избрания проект с договаряне без предварително обявление. Изборът на идейния проект в съответствие с условията на конкурсната програма ще служи за основа, определяща изискванията към обема и съдържанието на бъдещия инвестиционен проект, включваща всичките му необходими части, както и условията за неговото материализиране.

Обществената поръчка е с прогнозна стойност 700 000 лв. без ДДС. Поръчката се възлага с няколко отделни процедури. Общата стойност на поръчката за възлагане изработката на идейния проект е 5000 лв. без ДДС: Участникът в открития конкурс трябва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на проектната задача. В конкурса могат да участват български и чуждестранни физически и/или юрид. лица – скулптори, художници, дизайнери, архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти, притежаващи образователна квалификация в съответната област и обединени в проектантски колективи (ПК). ПК следва да включват минимум 1 архитект с пълна проектантска правоспособност и 1 скулптор с образователна квалифационна степен „магистър”, специалност „Скулптура” или еквивалентна и 1 архитект с пълна проектантска правоспособност.

Във връзка с кокурса ще се връчва/т награда/награди за проектите, класирани на първо, второ и трето място. Оценката ще се извърши от жури. Наградата за първо място е 5000 лева, а за второ и трето място – грамоти. На класирания на първо място участник ще се възложи изготвянето на работен проект и осъществяването му посредством предвидените в него СМР и благоустройствени работи след провеждането на процедура по Закона за обществените поръчки.

RELATED ARTICLES

Most Popular