Общините Кюстендил, Бобов дол и Трекляно със сключени договори за снегопочистване

 

Сключени договори с фирми за снегопочистване към момента имат общините – Кюстендил, Бобов дол и Трекляно. В процес на сключване на договори или процедури за избор се провеждат в общините Бобошево, Сапарева баня, Дупница, Кочериново, Невестино и Рила, съобщиха от Областната администрация след проведената работна среща за подготовката за зимното поддържане на пътища и обслужване на населението, пише „Дарик”.

Кметовете на общини споделиха с областния управител Виктор Янев проблемите си при снегопочистването в конкретни пътни участъци от републиканската пътна мрежа през изминалия зимен сезон и потърсиха съдействие от него за уреждането на взаимоотношенията им с фирмите изпълнители, отговорни за процеса. Областно пътно управление – Кюстендил, информира, че за борба с поледицата са предвидени сол – 3180 тона и химически материал – 22 тона, а за опесъчаване пясък – 7150 тона. Съвместно с ОПУ – Перник и ОПУ – София са разработени варианти за временна организация на движението при влошена метеорологична обстановка на територията на трите региона.

Общо 21 машини ще поддържат лот 2 на АМ „Струма“, а 61 ще обслужват републиканските пътища от I, II и III клас. За участъка от лот 1 на АМ „Струма“, за която има ангажимент ОПУ – Кюстендил, са в готовност 12 машини с налични 600 тона сол и 3 тона химическо вещество.
От РЗИ – Кюстендил уведомяват, че се поддържат актуални списъци на болни на хемодиализа в лечебните заведения за болнична помощ на територията на областта, които в случай на бедствени ситуации ще бъдат транспортирани до центровете за хемодиализа от службите „Пожарна безопасност и защита на населението”. Регионалната здравна инспекция е предоставила списъци и на Центъра за спешна медицинска помощ относно болните на хемодиализа и бременните с термин на раждане от декември 2017 г. до февруари 2018 г.