Обвинените в убийство на бебе Симона Иванова и майка й Ваня Тодорова от Перник пуснати с «подписка», прокуратурата протестира

Обвиняемите Симона Иванова и майка й Ваня Тодорова

 

Пернишкият окръжен съд е уважил исканията на обвиняемите Симона Иванова и майка й Ваня Тодорова за изменение на мерките им за неотклонение „задържане под стража“ в по-леки, а именно – в „подписка“, срещу които прокуратурата е внесла частни протести.

Двете жени са привлечени към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Перник по обвинение за умишлено умъртвяване на новородено дете, извършено в съучастие.

Около 21.30 ч. на 13 август тази година в Областна дирекция на МВР – Перник е бил получен сигнал за намерено тяло на новородено дете в пернишкия квартал „Тева“. Под ръководството на Окръжна прокуратура –Перник веднага било започнато досъдебно производство. В резултат на проведеното разследване били установени извършителите на престъплението –  родилката Симона и майка й Ваня.

Днес протестите, внесени от ОП – Перник срещу определените от съда мерки за неотклонение спрямо двете обвиняеми, ще се разглеждат от Софийския апелативен съд.