Окончателно отрязаха ЦСКА за Европа! „Дунав“ гостува на 29 юни на казахстанския „Иртиш“

 

ЦСКА не бе допуснат до участие в Лига Европа. Това стана окончателно ясно след решението на Международния арбитражен съд:

“Армейци”, днес КАС отказа да наложи предварителни обезпечителни мерки по заведеното от страна на ПФК ЦСКА дело срещу УЕФА. По този начин КАС отказа да издаде заповед за незабавно връщане на ЦСКА в Лига Европа. Юридическият екип на ЦСКА очаква да получи утре мотивите за решението, след което ще ви информираме подробно за следващите мерки, които ще предприеме клубът в защита на своите интереси”, съобщиха от Борисовата градина.

При това положение „Дунав“ остава в турнира Лига Европа и му предстои битка с „Иртиш“ (Павлодар). Тимът от Русе ще излезе в първия си мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа в Павлодар (Казахстан) на 29 юни от 17.30 ч. с изцяло българска единайсеторка. Русенци са картотекирали 23-ма футболисти за този кръг на надпреварата, като само един е чужденец. Това е украинецът Олексей Ларин, но защитникът е контузен и няма да пътува за Казахстан. Така русенци ще разчитат на група от 18 български футболисти за първия евромач на тима от 42 години насам.

На 29 юни са двубоите и на другите ни представители – „Ботев“ и „Левски“. Визитата на “канарчетата” на албанския ФК „Партизани“ е от 18:00 часа. “Сините” пък приемат „Сутиеска“ на “Георги Аспарухов” от 20:00 часа.