Опитаха да оберат възрожденска църква в Перник, 120 лв. отмъкнаха от игрална зала в Брезник

Възрожденската църква «Св. Георги» в Перник

 

За поредно посегателство над храм в Пернишко съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Според сигнала, подаден в полицията, става дума за опит за кражба от черква. За извършеното престъпление органите били алармирани около 22,30 часа в неделя. Свещенослужител се оплакал, че е разбит Божият храм на улица «Черковна» в областния град. За радост няма извършена кражба. Направен е оглед на местопроизшествието и са предприети действия за установяване на извършителите.

Храмът, който опитали да оберат богохулниците, е възрожденската църква „Св. Георги”, която е най-старата от трите на територията на самия град Перник. Тя е строена през 1843 г.

Ако ударът върху Божия храм в Перник не е успял, за сметка на това нагли апаши са действали успешно в Брезник, където била извършена кражба от игрална зала. В края на миналата седмица на тел. 112 бил подаден сигнал, че от нея са откраднати около 1200 лева. По данни на служител в обекта било проникнато чрез отключване на входната врата. Извършен е оглед на местопроизшествието и са предприети оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителите.