Friday, May 3, 2024
HomeОживлениеОткриват лековита стая с хималайска сол в СПА хотел „Св. Никола” в...

Откриват лековита стая с хималайска сол в СПА хотел „Св. Никола” в Сандански по повод 15-ия рожден ден на комплекса

 

  • Собственикът Илия Пасков и екипът му са едни от най-добрите професионалисти в бранша, новата придобивка е страхотно попадение за курортния град, признават хотелиери
  • Масажистът Асен Грачанлиев: Стаята отваря врати през септември; Георги Златинов напука очилата си, докато биеше тъпана на партито
Масажистът Асен Грачанлиев

Стая с хималайска сол предстои да бъде открита в хотела на Илия Пасков „Св. Никола” в Сандански по повод 15-ия рожден ден на комплекса.

Илия Пасков ( вдясно)

Новото попълнение в екипа на страхотните масажисти – Асен Грачанлиев, който е възпитаник на ЮЗУ-Благовегрпад, посочи, че стаята ще отвори врати през септември.

Солна терапия е страхотен начин за подобряване на здравето, като въздейства на дихателни, кожни заболявания и психически разстройства чрез вдишване и излагането на тялото на сухи аерозоли в естествени солни стаи, разказаха експерти за чудесните свойства на новата придобивка на хотела.

К. Христова с екипа си, Стоян Стефанов и Георги Златинов

От солната терапия се влияят различни заболявания като астма, хронични респираторни болести, пневмонии, бронхити, настинки и вирусни инфекции, алергии, дерматит, псориазис, хронична умора, стрес, слаба имунна система, както и много други.

Един сеанс в солната стая се равнява на 4 часа разходка в боровата гора, категорични са експертите. Ефективността на спелеотерапията се свързва с оригинална среда на солна пещера и природен сух аерозол на натриев хлорид (сол), като се счита за основен лечебен фактор на този микроклимат.

Още не може да отшуми ехото от партито, което Илия Пасков и екипът му вдигнаха за 15-годишнината на СПА хотел „Св. Никола” в Сандански. Специално за събитието Георги Златинов си купи народна носия и откри дарбата си да бие тъпан. Златинов бързо напредва в обучението си да свири и така откри неподозирана музикарна дарба. „Удря толкова здраво тъпана, че чак очилата му се напукаха”, споделиха, възхитени от ентусиазма му, гости. Златинов напредва доста бързо и дори влезе в невероятен дует с гайдаря Стоян Стефанов, който е пиколо в хотела. Управителката Карамфилка Христова пък поведе хорото и бе неотлъчно с екиха си.

Илия Пасков е щастливец с един от най-задружните колективи в Сандански. Повечето му служители работят с него още от самото начало и са навъртели стаж в комплекса от по 15 г. „Това говори за благородството и умението на Пасков да работи с хора и да се развива непрекъснато в хотелиерския бизнес. В Сандански се конкурира с още над 50 -ет хотела, а никой от екипа му не е отишъл да работи на друго място. В СПА хотел „Св. Никола” колективът е сплотен, събрали са се професионалисти, хората са любезни, а Илия Паском им засвидетелства уважение и ги оценява по достойнство. И всичко това се прави с цел посетителите на комплекса да се чувстват страхотно, да получават качествено обслужване и да се радват на пълноценен отдих”, коментираха от хотела.

RELATED ARTICLES

Most Popular