Пенсионерски клуб на миньорите откриха тържествено в Перник, председателят Петър Александров: Приемаме помещението от кмета д-р Церовска като подарък за 125-ия рожден ден на мините

 

Тържествено откриха новия пенсионерски клуб на миньорите в Перник. Празникът започна с изпълнение на вокална група „Хармония” с ръководител Искрен Варадинов, която изпълни емблематичната песен за града „Посетете Перник”. Клубът беше пълен с хора, свързани с историята на минното дело.

Сред официалните гости бе кметът Вяра Церовска. Членовете и общинското ръководство на клуба изказаха специална благодарност на кмета Вяра Церовска за съдействието и помощта, която е оказала, за да се реализира тяхната молба и миньорите да си имат помещение, където да се събират на сладка приказка и чашка кафе. „Госпожо Церовска, историята на този клуб ще започне с вашето име, защото Вие ни изслушахте и уважихте нашата молба и ни дадохте това прекрасно помещение, за което миньорите са Ви безкрайно благодарни. Този ваш жест го приемаме като един голям подарък и във връзка със 125-ата годишнина от създаването на Мини Перник”, сподели председателят на клуба Петър Александров.

Кметът Вяра Церовска поздрави всички и пожела здраве и много позитивна енергия на хората, които ще посещават клуба.

„Вълнувам се много, защото историята на вашия живот е съвременната история на нашия град. Ние всички сме свързани с миньорския труд по някакъв начин. Това място намери своите истински стопани, които изградиха и направиха Перник. Виждам много познати лица. Ние, перничани и следващите поколения, сме длъжни да благодарим за труда ви. Желая ви повече настроение и дълго време да споделяте хубави неща тук, да говорите за историята на Перник и да поддържате духа на града”, сподели Вяра Церовска.