Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилПерничаните Мирослав Николов и Ангел Герасимов заработвали по 200 лв. като куриери...

Перничаните Мирослав Николов и Ангел Герасимов заработвали по 200 лв. като куриери на „ало” измамници, арестуваха ги в Кюстендил

 

Заловиха две „мулета“ – Мирослав Николов и Ангел Герасимов от Перник, на „ало” измамници, които са съдействали за отмъкването на крупни суми, предимно от възрастни хора в Кюстендилски регион. Преди седмица двамата мъже, които са от Перник, взели 408 лв. и златни накити от 78-годишна жена от Кюстендил. Преди това жертвата получила обаждане по телефона, че дъщеря й се нуждае спешно от лечение, за което са необходими пари. Именно така двамата мъже отиват на адрес и взимат „пратката“ от възрастната жена.

Единият от задържаните – Мирослав Николов (19 г.) е бил  регистриран в интернет като търсещ работа. По-късно е бил нает от плевенски „работодател“ за извършване на куриерски услуги, разкриха източници от ОДМВР – Кюстендил. Другият задържан – Ангел Герасимов (20 г.), заявил пред униформените, че единствено придружавал приятеля си, докато пътува от Перник до Кюстендил. Двамата мъже били насочвани по телефона къде да занесат пратката, като крайната дестинация била село Обнова, Плевенско. Там оставяли на указано място плика, а хонорарът бил 200 лв. – 100 лв. за транспортния разход и 100 лв. за работата. По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, изяснява се съпричастността на задържаните и към други извършени измами в Югозападна България.

Двамата мъже са действали като куриери и на територията на Благоевградска област, разкриха работещи по случая. „За никого не е тайна, че често измамниците наемат безработни по интернет, които трябва да извършат определен вид куриерска услуга. В този случай обаче най-вероятно мъжете са били запознати с дейността, която извършват“, коментираха още криминалисти.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular