Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникПернишката ПМГ «Христо Смирненски» и IT компаниия   подписаха меморандум за сътрудничество, губернаторът...

Пернишката ПМГ «Христо Смирненски» и IT компаниия   подписаха меморандум за сътрудничество, губернаторът Ирена Соколова: Един от основните приоритети на правителството е развитието на образованието

 

Пернишката ПМГ «Христо Смирненски» и Hewlett-Packard подписаха меморандум за сътрудничество. В началото на новата учебна година стана ясно, че областният управител Ирена Соколова инициира една от големите световни компании в IT сектора Hewlett-Packard (HP) да подкрепи новосъздадената професионална паралелка „Приложно програмиране” в ПМГ „Христо Смирненски”. Във вторник в кабинета на губернатора двете страни затвърдиха намеренията си и подписаха меморандум за сътрудничество. Важният документ беше подписан от Ираван Хира – генерален директор на компанията за България, и директора на гимназията Емилия Грозданова.

„Един от основните приоритети на правителството е образованието. Полагат се много усилия за развитието на професионалното обучение. Учениците имат нужда от добър покровител и изкушаващ модел на подражание, за да могат да продължават да работят с желание за натрупване на знания и мотивация за усъвършенстване. Радвам се, че именно Hewlett-Packard ще бъде ментор на учениците от паралелката „Приложно програмиране” на Природоматематическата ни гимназия. Какъв по-добър пример за успех, ако не една от най-успешните световни компании в своята сфера”, каза Соколова.

От своя страна Ираван Хира не скри задоволството си, че гостува в Перник и сподели очакванията си ПМГ «Христо Смирненски» да подготвя квалифицирани кадри и съвместно да продължават да обучават успешни млади хора, които да намират реализация. «В гимназиялния етап учениците се формират като личности и израстват. Важно за всички ние да привлечем тяхното внимание, да ги заинтересуваме и да им покажем, че мечтите се сбъдват», допълни генералният директор на HP. Той беше придружаван от екип от специалисти.

Споразумението за сътрудничество обединява усилията на HP и ПМГ за осигуряването на практически стаж и обучения на учениците. От компанията ще съдействат и за доброто техническо оборудване на специализираните кабинети в гимназията.

След срещата всички посетиха учебното заведение и се срещнаха с бъдещото първо поколение приложни програмисти. Младежите с интерес се запознаха с екипа на HP, който им направи и презентация за управлението на времето и задачите.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular