Петко избра офертата на ЦСКА 1948, ще рита рамо до рамо с Бадема и Кирил Котев

Петко Петков

 

 

Сагата с трансфера на нападателя на “Рилски спортист” Петко Петков приключи. След като бе следен и искан от половин дузина родни и чуждестранни отбори, Рамбо “пристана” на лидера в Югозападната трета лига ЦСКА 1948. Новината за преминаването на Петко бе потвърдена лично от пресслужбата на столичния клуб.

“Изключително съм щастлив, че отивам в най-добрия отбор. Надявам се да покажа още по-високо ниво. Ако не бях избрал ЦСКА 1948, със сигурност щях да подпиша със състав от втора дивизия на Кипър. Привлече ме възможността да се развивам в голям клуб, а и моето семейство живее в София, което ме устройва напълно”, бяха първите думи на головия терминатор като играч на ЦСКА 1948.

Петко Петков е юноша на “Монтана”, за чийто тим има мачове в “А” и “Б” група. Носил е екипите още на столичния “Академик”, австрийския аматьорски “Велс” и “Видима-Раковски” от Севлиево.

С червения екип напролет 28-годишният голов хищник ще играе рамо до рамо с доказани футболисти като Емил Гъргоров-Бадема и Кирил Котев. С ангажирането на Петков атаката на софиянци пък придобива съвсем завършен вид, което съвсем ще улесни преминаването на ЦСКА 1948 в професионалния футбол.