Пламена Димитрова от Кюстендил спечели правото да изучава 5 месеца живопис в Париж, пребори конкуренти от целия ЕС

 

Пламена Димитрова от Кюстендил спечели правото да изучава 5 месеца живопис в Париж – в престижното Национално училище за изящни изкуства във френската столица. Пламена Димитрова в момента е студентка в Националната художествена академия, трети курс, специалност „Живопис“, пише „Дарик”.

“Изключително сме щастливи, горди и вдъхновени от успеха на Плами. Тя успя да се пребори с впечатляваща конкуренция от целия Европейски съюз и да мине през всички нива на кандидатстването. От 15 януари до 11 май идната година тя ще има възможност да развива таланта си в културната столица на Европа, да бъде в един непосредствен контакт със световните шедьоври на изобразителното изкуство и буквално да диша въздуха на Монмартър. 2017 г. беше изключително плодотворна за Пламена – три художествени пленера, два от които международни, в България (студентски пленер в Шишковци), Сърбия и Македония, обогатиха нейното портфолио и й помогнаха да спечели мястото си в „Екол де Боз Арт”. Нейният успех е успех и за всички мои рисуващи ученици, както и за цялата кюстендилска изобразителна школа.
Пламена заминава за Париж по програма „Еразмус+“, тя е и активен участник във всички изложби и впечатляващи летни арт проекти на школа „Новите майстори“, заяви ръководителят на школата Евгени Серафимов.