Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникПредлагат за почетен гражданин на Перник обвиняемия за смъртта на дете бивш...

Предлагат за почетен гражданин на Перник обвиняемия за смъртта на дете бивш депутат Валентин Павлов

Перничани питат: Наистина ли е кум на дъщерята на Незабравка Андреева от районната колегия на зъболекарския съюз, който направи предложението

Не е фатално да бъде удостоен с въпросното почетно звание и след година, след като Темида се произнесе „виновен” или „невинен”, категорични са перничани.

 

Кандидатурата за почетен гражданин на бившия депутат от Реформаторския блок в 43-тото Народно събрание, денталния лекар д-р Валентин Павлов хвърли в шах перничани. Тя бе издигната от пернишката колегия на Българския зъболекарски съюз. Според коментарите на перничани в районната колегия на Българския зъболекарски съюз се подвизава Незабравка Андреева, а кум на дъщеря й е стоматологът. Предложителите са изложили подробно мотивите си, сред които са както отличията на д-р Павлов, така и приносът му за развитието на здравеопазването в Перник и региона.

Припомнаме, че в началото на този юни Спецзвено “Антикорупция” внесе обвинителен акт в съда срещу стоматолозите Валентин и Венета Павлови и д-р Йоана Филипова за смъртта на 11-годишния Алекс на 14 юни 2016 г. Наскоро обаче пернишките законотворци приеха нова наредба за символите, знаците, отличията и наградите на община Перник. В нея се дава право на местния законодателен орган да отнеме почетното звание на щангиста по силата на чл. 29, ал.1 от Наредба №5 заради влязла в сила присъда и пребиваване в затвора. Затова перничани се питат какво ще стане с почетното гражданство на Гълъбин Боевски. През 2000 г. световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести също бе обявен за почетен гражданин на Перник. През 2004 г. Международната федерация по вдигане на тежести наказва Гълъбин Боевски за фалшифициране на допингови проби с лишаване от състезателни права за 8 години, което слага край на спортната му кариера.

Ако Павлов бъде признат за виновен, а междувременно бъде вече удостоен за почетен гражданин на Перник, наистина ситуацията ще се окаже като с Гълъбин Боевски, коментират перничани. Мнозина смятат, че с въпросната кандидатура трябва да се поизчака. Не е фатално да бъде удостоен с въпросното почетно звание и след година, след като Темида се произнесе „виновен” или „невинен”, категорични са перничани. Последната дума е на съветниците. А каква ще е тя, ще стане ясно на 5 октомври. Те трябва да разгледат и останалите кандидатури, сред които са тези на шефа на хирургичното отделение към МБАЛ „Рахила Ангелова” д-р Симеон Станков, на актрисата Людмила Чешмеджиева, на инж. Димитър Панов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular