Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортПредставителите на "Самоков" Анита Гаврилова и Ангел Казаков блеснаха със сребро на...

Представителите на “Самоков” Анита Гаврилова и Ангел Казаков блеснаха със сребро на турнира “Хийтроу Оупън” в Лондон

  •  Развълнуваната наставничка Дияна Аврамова: Много съм щастлива, отборът навлиза в чудесна форма

Състезателите на клуба по спортна аеробика “Самоков” Ангел Казаков и Анита Гаврилова се окичиха със сребърни медали на силния международен турнир “Хийтроу Оупън” в Лондон.

Казаков първо изигра по впечатляващ начин съчетанието при мъжете, а след това дублира постижението си в партньорство със съотборничката си при смесените двойки. Гаврилова пък остана на косъм от място на подиума при жените, завършвайки четвърта.

Тройката на “Самоков” в състав Джована Ангелкова, Иванина Вукадинова и Лина Гаврилова във възрастовата група 12-14 г. също се представи на ниво. Грациите не направиха сериозни грешки, стигнаха до финала и заеха призовата пета позиция.

Весела Вукова (15-17 г.) също бе част от надпреварата, в която участваха гимнастици от 16 страни.

Припомняме, че Анита Гаврилова стана шампионка при жените (заедно с Надя Паунова и Стефани Атанасова) на държавния шампионат в Боровец в началото на май, а Ангел Казаков вдигна вицешампионския трофей в същата надпревара при двойките заедно с чаровната Гаврилова.

“Много съм доволна от представянето на отбора. Състезателите ни сега са в нови възрастови групи и първоначално им бе трудно. В началото на годината имахме един по-слаб турнир в Турция, но всички вече започват да навлизат в желаната от мен форма и ето, че първите ни постижения не закъсняха”, щастлива бе след спортната проява на Острова наставничката на самоковци Дияна Аврамова.

Успехът на самоковския клуб по спортна аеробика в Лондон е за пореден път. Отлично се представиха състезателите по спортна аеробика на клуб „Самоков” в Heathrow International Open Championship и през 2015. Тогава те спечелиха 3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала, както и финал за почти всички наши участници в престижния турнир в Лондон. Шампиони бяха Синтия-Мари Ангелова индивидуално, смесената двойка в нейната категория – Анита Гаврилова и Ангел Казаков, както и тройката, в чийто състав са включени тримата и която победи силните си китайски конкуренти.

“Хийтроу Оупън” бе последното състезание за самоковските спортисти за първата половина на годината. Всички състезатели и техните треньори получават сърдечни поздравления от стотици техни почитатели във фейсбук. Родителите на състезателите с вълнение и радост ще ги очакват на летището.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular