“Рилецо” не издържа в Разлог, спорна дузпа донесе успеха на местния “Пирин”

 

 

“Рилски спортист” не успя да задържи инерцията от победата с 2:1 над “Чавдар” (Етрополе) и падна с 1:2 от “Пирин” в Разлог в среща от 15-ия кръг на Югозападната трета лига. Така самоковци загубиха две позиции и вече са 12-и в класирането с актив от 18 точки.

“Оранжевите” първи създадоха напрежение пред вратата на домакините. Таранът Петко Петков нацели десния стълб на Абди Абдиков с диагонален удар в 9-ата мин, а малко по-късно и Ивайло Захариев се опита да изненада противниковия страж с далечен, но неточен изстрел.

Постепенно пиринци поеха контрол над ставащото на терена и на свой ред създадоха неприятности на завърналия се под рамката на вратата след 1-месечна пауза Марио Райчев. Така се стигна до 43-тата мин, когато реферът отсъди спорна дузпа за “зелените”. Нападателят Жил Лаусен първо удари с ръка играч на гостите при поемането на топката, а впоследствие се строполи артистично на земята до Виктор Колев. Това се оказа достатъчно за най-тежкото наказание във футбола – отсъждането на 11-метров удар, който бе реализиран за 1:0. Самият Лаусен вкара гола на успокоението за “Пирин” в 76-ата мин. Универсалният боец Виктор Младенов пък се разписа с глава в последната минута за “Рилецо”, оформяйки крайния резултат.

В следващия кръг възпитаниците на Венцислав Арсов ще гонят задължителна победа над “Германея”. Срещата е в събота от 14,00 ч на ст. “Искър”.

 

На снимката: Ивайло Захариев-Пиф бе сред най-активните в редиците на гостуващия състав.