“Рилецо” с един съперник по-малко в Балканската лига, играе със СК “Тирана” и “Башкими” в рамките на 50 часа 

 

 

Един от най-сериозните съперници на “Рилски спортист” в Балканската лига – “Куманово”, бе изключен от регионалната европейска надпревара. Причините за кардиналното решение на ръководството на лигата са неизпълнени финансови задължения, неспазване на някои изисквания и липса на нормална комуникация с новото управление на клуба от едноименния македонски град.

Лошото в случая е, че чудесният успех на самоковци, постигнат в Македония в средата на миналия месец (96:80), ще бъде анулиран. Това пък означава, че за титлата ще се борят едва седем състава – “Ибър” (Рожае), “Блокотехна”, СК “Тирана”, “Башкими”, “Балкан”, “Левски” и “Рилски спортист”.

Утре от 17,30 часа българско време воденият от Людмил Хаджисотиров състав гостува на “Тирана” в опит да запази 100-процентовия си актив от победи до момента. Два дни по-късно – в четвъртък от 19,30 ч, самоковци пък се изправят срещу косовския “Башкими” в Призрен.

За двубоите с тези два съперника треньорският щаб ще може да разчита на завърналия се в състава гигант Еван Раванел. Янкито вече записа няколко мача като резерва в Националната баскетболна лига, като показа, че постепенно навлиза във форма и ще бъде полезен на тима.

 

На снимката: Неостаряващият Йордан Бозов ще поведе съотборниците си в тежките битки в Албания и Косово