Monday, May 6, 2024
HomeСпорт"Рилски спортист" отнесе с 5:1 "Германея" с дубъл на тарана Петко Петков

“Рилски спортист” отнесе с 5:1 “Германея” с дубъл на тарана Петко Петков

 

 

“Рилски спортист” попиля съседите от “Германея” с 5:1 в мач от 16-ия кръг на Югозападната трета лига, като по този начин постигна най-убедителния си успех от началото на сезона. Това бе последно домакинство за “оранжевите” през есента, които в последния кръг от полусезона гостуват на ОФК “Елин Пелин”.

Дуелът със сапаревобанци започна по мечтан начин за самоковци, които откриха резултата още в 8-ата мин с попадение отблизо на завърналия се след наказание бек Тихомир Крумов. Той оползотвори заучена комбинация при изпълнение на ъглов удар и вдигна публиката на крака. Пет минути по-късно резултатът стана 2:0 благодарение на Мартин Илиев, засякъл по великолепен начин топката в мрежата на гостите след центриране от фаул на Виктор Младенов.

В началото на втората част Младенов направи резултата класически след асистенция на Ангел Максимов. След гола домакините се поотпуснаха и позволиха на сапаревобанци да надигнат глава. Стражът Марио Райчев обаче се намеси вещо в критичен момент пред неговата врата, за което дори бе поздравен от противников футболист. Гостите все пак вкараха почетно попадение в 67-ата мин. с плътен удар от средна дистанция. Тогава обаче дойде моментът на голмайстора на “скиорите” Петко Петков. Таранът вкара две бързи попадения за крайното 5:1, като и в двата случая надбяга и се справи със съпротивата на по двама бранители на “Германея”. Головете на Рамбо бяха под № 10 и № 11 за сезона, което го нареди сред топголмайсторите на дивизията.

 

На снимката: И трима защитници на гостите трудно удържаха голмайстора на домакините Петко Петков (в средата)

RELATED ARTICLES

Most Popular