Съдия Людмила Панайотова остави под стража задържания Господин Динев за обира на банкомата в Сапарева баня

Господин Динев

На 34-год. мъж е повдигнато обвинение за помагачество на останалите трима, грозят го до 10 г. затвор

Дупнишкият съд остави в ареста 34-годишния Господин Динев, задържан за обира на банкомата в Сапарева баня.

Людмила Панайотова
Анета Стоева

Мъжът е обвинен, че е помагал на крадците, като осигурил с управлявана от него кола безпрепятственото придвижване на техния автомобил. На съдебното заседание, което продължи не повече от 10 минути, обвинението реши, че има опасност Динев да извърши ново престъпление или да се укрие.

Заседанието на съда се проведе при закрити врата. Постоянната мярка бе постановена от съдия Людмила Панайотова по искане на прокурор Анета Стоева. Според обвинението Динев е карал лек автомобил, с което е осигурявал безпрепятственото придвижване на джипа, в който са пътували другите трима. От защитата поискаха да не му бъде налагана най-тежката мярка с мотива, че той не е осъждан и досега срещу него няма повдигнати други заявителски материали.

От прокуратурата уточниха, че за подобно престъпление Динев може да бъде осъден на до 10 години затвор. „Мотиви ми бяха, че деянието е с висока степен на обществена опасност. Освен това останалите участници се укриват. Предполага се, че и той ще се укрие, ако бъде на свобода. Динев не е давал никакви обяснения при повдигането на обвинението, но добави, че са събрани достатъчно доказателства за неговата съпричастност при извършените огледи”, коментира прокурор Анета Стоева.

Банкоматът беше взривен в ранните часове на 9 ноември. От него бе задигната сумата от 9 хил. лв. При акцията по издирването на извършителите беше задържан само Динев.
Другите трима – Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов, все още се са в неизвесност. През последните дни органите на реда проверяваха автомобили по пътищата около Перник и претърсваха адреси, свързани с тях. По данни на МВР тримата не са напускали България.