Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникСамодейци разлюляха Перник с граовски песни и танци, кметът Церовска: Изкуството ни...

Самодейци разлюляха Перник с граовски песни и танци, кметът Церовска: Изкуството ни зарежда с енергия, благодарим от сърце

Кръшни граовски песни и танци, изпълнени от самодейни състави към Общинския младежки дом в Перник, разтърсиха театралния салон на Двореца на културата.

Талантливите момичета и момчета от фолклорен ансамбъл „Чудно оро“ с ръководител Йовчо Георгиев и диригент на хора Силвия Владимирова и ансамбъл „Граово“ с главен художествен ръководител Александър Нецов и диригенти Верка Момчилова и Димитър Митов взривиха публиката с невероятните си изпълнения. Бурни аплодисменти и много усмивки съпътстваха грандиозното представление.

Празничният концерт беше уважен от кмета на община Перник Вяра Церовска и нейния заместник по култура и образование Севделина Ковачева, както и от кмета на кв. „Изток” Емил Костадинов. „Благодаря ви от сърце за това, че изпълвате света около нас с повече красота и изящество. Приемете моите искрени благодарности към вашата всеотдайност и голяма любов към всичко българско и родно! Пожелавам ви от сърце да продължавате да пеете и танцувате, а ние да ви се радваме и да се зареждаме с онзи особен дух и енергия, които само изкуството може да дари на човека!“, с тези думи се обърна към самодейците и техните ръководители и хореографи кметът Вяра Церовска.

Тя не скри, че е горда от факта, че при всяка една тяхна поява на сцена родолюбивата им искра разпалва пламъка на все повече млади хора, откриващи красотата на нашите традиции.

„Вие сте тези, които в голяма степен създавате празниците, тези които ни правят съпричастни с българското духовно и културно наследство и за които най-голямата награда са аплодисментите и радостта в очите на хората“, каза още Церовска и им пожела да продължават да ни радват с изявите си.

Участниците в концерта бяха поздравени и от кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов. „Вие носите песента в душите си, знаете силите на танца, кръшния ритъм на българското хоро, усещате магията и се превъплъщавате чрез нея”, сподели Костадинов и поздрави всички за ентусиазма и енергията им.

RELATED ARTICLES

Most Popular