Monday, May 6, 2024
HomeСпортСамоковският боксьор Иван Стаменов грабна бронз от "Мемориал Емил Жечев"

Самоковският боксьор Иван Стаменов грабна бронз от “Мемориал Емил Жечев”

Възпитаникът на самоковската боксова школа Иван Стаменов изпъкна с бронзов медал в кат. до 81 кг на Третия международен турнир за юноши и младежи “Мемориал Емил Жечев” в столицата. По този начин възпитаникът на Веселин Райчев в клуб “Самоков” помогна на българските състезатели да заемат първото място в отборното класиране със спечелени 7 титли, 7 сребърни и 8 бронзови отличия.

Стаменов стартира участието си в надпреварата с категоричен успех с 5:0 съдийски гласа над мароканеца Ахмед Ласини. Арбитрите от Мароко, Египет, Казахстан, България и Алжир бяха единодушни в решението си и дадоха все убедителни резултати в полза на Иван – 30:27, 30:27, 30:27, 30:25, 30:25.

На полуфиналите националът претърпя загуба от представителя на САЩ Алексис Еспино също с 0:5 съдийски гласа, а интересното е, че впоследствие американецът стигна и до златото в категорията, надигравайки на финала Даниел Любенов.

БК “Самоков” бе един от 15-те клуба от страната, които имаха свои представители в турнира. Треньор на младежкия състав на България по време на мемориала бе Александър Александров.

RELATED ARTICLES

Most Popular