Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБанскоСапарева баня, Банско, Сандански и Благоевград триумфираха на годишните награди в туризма...

Сапарева баня, Банско, Сандански и Благоевград триумфираха на годишните награди в туризма за 2017 г., кметът Калин Гелев: Наградата ни мотивира да работим още по-упорито

  • Община Банско бе отличена за най-добрата община за планински туризъм в България, призът получи зам.-кметът Асен Кирицов
  • Община Сандански бе номинирана в категория „Туристическа дестинация” на 2017 г., отличието бе връчено на кмета Кирил Котев лично от министър Николина Ангелкова
  • Община Благоевград зае първо място с фестивала Francofolies.Благоевград, Хр. Шопова: Имаме над 100-хилядна публика

Сапарева баня бе отличена за втора поредна година от Министерството на туризма в престижната класация на годишните награди в туризма за 2017 г.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев с наградата и министър Ангелкова

След оспорвано гласуване в конкуренция с десетки общини от цялата страна Сапарева баня спечели приза за трето място в категорията „Община на 2017 г. за планински туризъм”.

Асен Кирицов по време на награждаването

Отличието получи лично кметът на Сапарева баня Калин Гелев, който поздрави министър Николина Ангелкова за прекрасната инициатива.
„Сърдечни благодарности на всички, които гласуваха за нашата община. Това е признание и морална награда, която ни мотивира да се стараем още повече и да работим по-упорито. Благодарим и на Министерството на туризма и министър Ангелкова за подкрепата, която ни оказват”, заяви кметът Гелев.

Наградата бе връчена от министъра на спорта Красен Кралев на зам.-кмета Христина Шопова

Сапарева баня имаше номинации в още четири категории: „Община на 2017 г. за балнео- и СПА туризъм”, „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм”, „Туристическо събитие” – Събора на Бялото братство и „Туристическа дестинация”.
В миналогодишните награди малката планинска община се пребори за трето място в категорията „Община на 2016 г. за балнео- и СПА туризъм”. Тази година отново е сред първенците в балнео- и СПА туризма, нареждайки се на четвърто място след общините Минерални бани, Велинград и Стрелча.

Лично министърът на икономиката Николина Ангелкова връчи престижната награда на кмета на Сандански Кирил Котев

Един от най-силните ни зимни курорти – Банско – взе първа награда в тази категория, а второто място бе за Чепеларе. Наградата бе връчена на заместник-кмета Асен Кирицов пред очите на министри, ръководители на държавни предприятия и агенции, депутати, представители на бизнеса, неправителствения сектор и др. „Работим последователно и дългогодишно за развитието на Банско в сферата на зимния туризъм. Стараем се винаги да бъдем актуални, да отговаряме на изискванията на потребителите на туристическия продукт и да предоставяме качествена среда – достъп до града, добра инфраструктура и спокойствие за нашите гости. Благодаря на местния туристически бранш за доброто сътрудничество, както и на всички, които ни подкрепиха в гласуването. Ние ще се стараем винаги да оправдаваме тяхното доверие”, каза Асен Кирицов по време на награждаването.

Община Сандански бе номинирана в категория „Туристическа дестинация” на 2017 г. Съревнованието бе оспорвано, особено през последните дни на гласуване. Лично министърът на икономиката Николина Ангелкова връчи престижната награда на кмета на община Сандански Кирил Котев. Само преди няколко дни община Сандански спечели и приз за най-просперираща община в балнео- и СПА туризма на 2017 г.

 

За община Благоевград престижната награда е в категория „Туристическо събитие“ и е за организиране на фестивала Francofolies.Благоевград, което през 2017 г. се проведе за трети пореден път и привлече над 30 хил. души. Наградата бе връчена от министъра на спорта Красен Кралев на заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова. Тя благодари от името на кмета Атанас Камбитов и подчерта, че Francofolies. Blagoevgradбе включен в 100-те франкофонски събития, което е една голяма реклама за България. „За мен е огромна чест да приема тази награда от името на кмета д-р Атанас Камбитов. Благодаря за инициативата, защото ни мотивирате. Когато започнахме това приключение след 20-годишно прекъсване, никога не сме си представяли, че толкова бързо „Франкофоли” ще се превърне в емблематично събитие за община Благоевград, но и продукт, който ще представи цялата ни държава. Имаме над 100-хилядна публика, а на сцената в Благоевград гостуваха звезди като ЗАЗ, Имани, Паров Стелар, Боб Синклер, Джипси Кингс, Патрисия Каас и други“, каза Шопова. Награждаването се проведе на официална церемония в Централния военен клуб в София. На церемонията присъстваха стотици гости, сред които председателят на НС Цвета Караянчева, министри, народни представители, кметове, журналисти и представители на бизнеса.

С годишните награди в туризма целта на Министерството на туризма е да бъдат откроени и поощрени всички участници в този сектор, които полагат усилия за неговото устойчиво развитие. И тази година участниците се бориха в цели 16 категории.

RELATED ARTICLES

Most Popular