Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникСемейството на убития в Англия Дени от Батановци излязоха на протест, майка...

Семейството на убития в Англия Дени от Батановци излязоха на протест, майка му: Няма такава мъка, искам убийците му да бъдат съдени в България

 

 

Роднини, близки и приятели на убития във Великобритания Денис Петков от Батановци изпълниха намерението си и застанаха пред посолството на островната държава в знак на протест против невъзможността да бъде даден ход на дело срещу убийците му в България. Причината е във факта, че от Албиона все още не пращат документите по делото, с което виновните за гибелта на Денис са оневинени.

„Ние няма да спрем да се борим. Ако трябва, ще организираме нови, по-големи протести, но няма да се откажем” – категорични бяха протестиращите. „Няма такава мъка! Това е една постоянна, денонощна агония! Синът ми беше убит от петима български роми. Двама бяха задържани, но първо единият, а след това и другият бяха пуснати поради липса на доказателства. Три аутопсии са правени на Денис. По английските закони, след като извършителите не се признаят за виновни, те биват освободени. Аз не вярвам на английската правна система. Те многократно ни уверяваха, че това е престъпление, което там се наказва с доживотен затвор. Заведох дело тук в България, но документите от Англия ги няма и не може да се даде ход. Настояваме документите да пристигнат в България и убийците да бъдат наказани тук, по българското правосъдие” – сподели майката на Денис. На 11 март 2017 г. Денис бе убит с нож по време на свада с участието на български роми на Острова. Убийците му останаха ненаказани, тъй като разследването не успя да докаже кой точно е убил младежа.

RELATED ARTICLES

Most Popular