Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионСанданскиСестрите Анабел и Дарина Дамянови и Петя Карамфилкова от Сандански се класираха...

Сестрите Анабел и Дарина Дамянови и Петя Карамфилкова от Сандански се класираха за „Детски Пирин фолк“

 Три талантливи момичета от община Сандански ще се конкурират с останалите деца на първото издание на „Детски Пирин фолк“-Сандански, които след прослушване бяха допуснати до конкурса.

Децата от община Сандански са сестрите Анабел и Дарина Дамянови, дует. 15-годишната Анабел и 11-годишната Дарина пеят от 7-годишни. Участват в много конкурси и фестивали и имат много награди от различни градове. Своя следа оставят и във фестивала „Пирин фолк“ през 2014 г., когато печелят първа награда. На миналогодишното издание откриват и двете фестивални вечери с изпълнение на популярния химн на „Пирин фолк“ „Добре дошли в Сандански, приятели“. На „Детски Пирин фолк“ – Сандански ще се представят с изпълнение на живо на песента „Тръгнало ми лудо, младо“.

От община Сандански е и Петя Карамфилкова, която е от с. Ново Делчево, община Сандански. 14-годишната Петя пее от 4-годишна и има спечелени много награди и отличия. Наскоро бе наградена за изпълнение на фолклор от конкурса „Звезди в радиото“ в Благоевград, а от Международния фестивал „Малешево пее и танцува“-с. Микрево Петя спечели второ място. Изпълнява обработен фолклор, а автентичните песни учи от баба си. На „Детски Пирин фолк“ – Сандански ще се представи самостоятелно с изпълнение на живо на песента „Не ти ли е жално“.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular