Служители на ДАМТН: Къде са парите за ДМС-тата ни, Чиликов, колко пъти отиде да видиш удавените села в Бургаско?

Валентин Чиликов

 

„Колко пъти главният секретар на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Валентин Чиликов отиде на място на бедствието в Бургаско? Искаме да знаем кой е виновен за трагедията?”, пишат на редакционните имейли читатели.

Надежда Кайнакчиева
Иван Тренчев

Нашите източници издадоха, че председателят на ДАМТН Петър Горновски, състудент на Валери Симеонов, и главният секретар Валентин Чиликов се подписват за командировки именно до Бургас, както и Варна, Пловдив.

Хората се питат кога вицепремиерът Валери Симеонов ще им потърси отговорност. Вестник „Вяра” се опита да се свърже с вицепремиера за коментар, писахме и на личния му имейл, но без резултат.

Валери Симеонов
Богомил Янев

Читатели на вестника питат, след като евродепутатът Асим Адемов стигна да обиколи наводнените села в Бургаско, Чиликов ходил ли е на място, изслушал ли е болката на хората, търси ли се решение на проблема докога ще има наводнения и какви мерки ще се вземат.

Междувременно служители от агенцията се оплакаха, че за трети пореден път са останали без ДМС (допълнително материално стимулиране). ДМС-тата са заложени в бюджета за 2017 г. и се раздават на всяко тримесечие. Въпреки това в агенцията за 2017- а не знаят що е бонус.

Евродепутатът Асим Адемов посети наводнените села в Бургаско

„Къде са парите, г-н Чиликов? Къде са парите от икономия на незаети бройки? Кой държи сметка за това как се управлява агенцията, какви са разходите и приходите? Къде е финансовият директор Чинкова, финансистката Катя Илиева? Работим в напрежение и несигурност заради заплахи за уволнения”, съобщиха те.

Както писахме, читатели съобщиха, че кумичката на главния секретар на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор Валентин Чиликов – Елена Хаджиева от Сандански, изпълнява длъжността юрист в агенцията.

На работа в агенцията също са огромен брой пенсионери от Благоевград. На първо място в списъка на пенсионерите е бившият шеф на ОД на МВР – Благоевград, Богомил Янев. Той е полицай №1 на Благоевград по времето, когато Чиликов е кмет в Струмяни. В момента Янев е главен експерт по сигурността. Пенсионер в държавната агенция на ключов пост е и Костадин Динов от Благоевград. Той работи в Главна дирекция „Язовирни стени”. Черешката на тортата е назначението на бившата счетоводителка на община Струмяни Силвия Пецева, която в момента е финансов контрольор в агенцията и одобрява или отхвърля всички разходи на ръководството.

В прокуратурата срещу Чиликов и Пецева са подадени много сигнали, касаещи разходването на средства в община Струмяни. Главен юрисконсулт на агенцията е бившият управител на ВиК – Благоевград, Надежда Кайнакчиева.

Като екзотично се определя назначението на дъщерята на военния прокурор от Благоевград, роден в Дупница, Иван Тренчев. Наследничката му Галина Николова е назначена за младши експерт юрист. Красавицата, възпитаник на ЮЗУ, се е явила на конкурс за поста и го е спечелила. Колегите й обаче твърдят, че Тренчева не отговаря на изискванията за участие в конкурса, тъй като не е представила документ за правоспособност. Тази подробност е поправена няколко месеца след конкурса.