Thursday, May 2, 2024
HomeСкоростиSsangYong Korando като употребяван

SsangYong Korando като употребяван

При SsangYong получавате добре оборудван автомобил за малко пари. Това важи и за употребяваните всъдеходи. Моделът обаче има някои подлежащи на ремонт странности, които може да ви излязат скъпо
В Германия може би немного хора са наясно каква марка е SsangYong. Китайска ли е? Това е типичният въпрос на бензиностанцията. Малката марка със 175 дилърства в Германия не е от Китай, а от Южна Корея.
Запознатите са наясно, че SsangYong ползва техническо ноу-хау от Mercedes и дори цели двигатели и трансмисии. Слуховете, че това продължава и до днес, не са неоснователни. При това SsangYong от години си произвежда двигателите сам. Това важи и за петото поколение на SsangYong Korando. Тук SsangYong също произвежда сам двигателите си – без значение дали се касае за 4-цилиндров 2-литров атмосферен бензинов, или турбодизелов с работен обем 2 литра от 2015 г.
SsangYong Korando: средните лагери на карданния вал са единствената слабост на модела

Комплект спирачни дискове за Korando струва 900 лв.! Затова търговците на SsangYong са принудени да дават отстъпки, за да не изгубят клиентите си.
Подобно е положението и при единственото слабо място на Korando: средния лагер на карданния вал, който сдава багажа рано и се познава по вибрациите и шумовете в диапазона между 70 и 100 км/ч. Не е кой знае какво, но SsangYong сменя лагера само комплект с напълно безпроблемния иначе карданен вал. Прави 1600 лв. плюс монтажа. Единствената утеха за притежателите на Korando: при много други марки средният лагер се предлага само в комплект с карданния вал.
Произведените преди 2014 г. трансмисии не са толкова здрави. Освен това от време на време се съобщава за дефектни автоматични трансмисии, произведени преди първия фейслифт на модела през 2014 г. По онова време SsangYong купува автоматичните скоростни кутии от австралийския доставчик BTR. Тези модели не са много подходящи при използване на автомобила за теглене и са ограничени до 1,5 тона. Произвежданите от SsangYong консервативни (в положителния смисъл) мотори са съвсем във форма за пробег от 200 000 и повече километра. Притежателите на Korando от райони със снежни зими се оплакват от ръжда – необходимо е допълнително консервиране.
ИЗВОД
Един ненатрапващ се и солидно изработен всъдеход – това е Korando на малката корейска марка SsangYong. Тя обаче трябва да калкулира наново цените на спирачните си дискове – преди да загуби клиентите си./autobild.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular