3-ма души берат душа след ада на магистрала „Тракия” край Ихтиман, над 30 пострадаха при верижна катастрофа с 40 коли

 

 

Над 30 души пострадаха при три верижни катастрофи с участието на поне 40 превозни средства на автомагистрала „Тракия“ край Ихтиман. Те са настанени в различни столични болници. Двама мъже на средна възраст са с опасност за живота след верижните катастрофи на АМ “Тракия” край Ихтиман. По-късно от УМБАЛСМ “Пирогов” съобщиха, че в лечебното заведение е настанена и жена с опасност за живота.


Поне 40 превозни средства са участвали в инцидентите. Първият сигнал е подаден малко след 6.30 ч. за верижна катастрофа на 47-и км на “Тракия” в посока Пловдив. Няколко минути по-късно постъпва сигнал и за нова катастрофа в същия район – този път в обратната посока. Като най-вероятна причина засега се посочва гъстата мъгла в района и несъобразената скорост. По информация на МВР в катастрофите са участвали различни превозни средства – леки автомобили, микробуси, ТИР и автобус.

Магистралата все още е пълна с премазани коли, част от 40-те, участвали в касапницата 9 часа след инцидента, пише Блиц. Движението все още се осъщестявава само в платното София – Пловдив. Шофьорите трябва да се заредят с търпение, тъй като в участъка при разклона за Ихтиман се преминава изключително бавно. Районът е бил силно замъглен заради горящото сметище на Ихтиман. По неофициална информация гъстата мъгла и дим от близкото сметище са затруднили видимостта и са причинили инцидентите. Един от шофьорите е обяснил, че не е имал видимост. Според него точно затова автомобила се е врязал под ТИР-а, а зад тях се блъска още един.