Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаСупер атракция! Легендарните бойци по олимпийско таекуондо WTF правят шоу в Дупница,...

Супер атракция! Легендарните бойци по олимпийско таекуондо WTF правят шоу в Дупница, Христо Михалчев: Спортната зала ще се окаже тясна

Дупничани ще се насладят на едно от най-големите в света шоупрограми с елементи на бойно изкуство. Само след няколко седмици – на 28 ноември, спортната зала на града ще бъде превзета от легендарните бойци от демонстративния отбор на световната федерация по олимпийско таекуондо WTF. Мъжете от „Кукион”, които са предимно южнокорейци, пълнят залите в цял свят заради уникалните си изпълнения и спиращи дъха атракции. Те са по покана в България на родната федерация и ще имат две изпълнения – в София и в Пловдив. Президентът на родната ни централа Слави Бинев обаче е успял да убеди „Кукион” да направят и трета двучасова демонстрация в Дупница.

“Благодарим на Бинев, защото това е признание за успешните ни последни години на “Гладиатор”, както и за първата в историята на България спечелена световна титла в този спорт именно от момче от Дупница. Освен това организацията на Балканиадата бе перфектна и Бинев успя да договори и гостуване в Дупница на демонстративния отбор, а техните изпълнения се помнят с години”, коментира треньорът на “Гладиатор” и виновник за успехите на дупнишките бойци Христо Михалчев.
“Залата събира 1500 зрители, но очаквам да дойдат и много зрители от съседните градове, защото входът е безплатен. И ако в София и Пловдив залите ще съберат всички фенове, то нашата модерна зала може да се окаже тясна. Това ме притеснява единствено”, допълни Михалчев.

RELATED ARTICLES

Most Popular