Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградСуперремонтът за 13 177 504.12 лв. на площада в Благоевград започна, багери...

Суперремонтът за 13 177 504.12 лв. на площада в Благоевград започна, багери закопаха при фонтана

 

 

Стартира ремонтът на площада в Благоевград. Багери започнаха да копаят подплощадното пространство – при фонтана в подлеза на централния площад.
Символичният старт на мащабния проект бе даден на 19 октомври миналата година, но ремонтните дейности тръгнаха сега, за да не се пречи на празничните събития покрай Коледа и Нова година. Ремонтът на площада е част от мащабен проект на обща стойност 13 177 504.12 лв., който включва „Обновяване и облагородяване на площад „Георги Измирлиев-Македончето“, реконструкция на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация-Благоевград, Драматичен театър „Никола Вапцаров“, Регионална здравна инспекция, сградата на Американския университет в България и хотел „Ален мак“. По този проект ще се ремонтира и улица „Марица” в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски” до ул. „Иван Михайлов“. Ще се изгради велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски” с ул. „Даме Груев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Св. св. Кирил и Методий” – до хотел „Ален мак” и от ул. „Марица” до ул. „Иван Михайлов“;
Предвидено е и благоустрояване на 4-ти микрорайон в Благоевград, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен” до ЮЗУ „Неофит Рилски”.

Благоустроени ще бъдат шест улици, които са на земна основа (без настилка и без тротоари), а именно: ул. „Ветрен”, ул. „Роден край”, ул. „Черно море”, ул. „Съединение”, ул. „Независимост” и ул. „Руен”. Финансирането е по ОП “Региони в растеж”.

RELATED ARTICLES

Most Popular