Тотомилионерът Румен Пеовски излезе от психиатрията след стрелбата в Покровник, кметът Цонев: Мирува, дано е влязъл в правия път

Румен Пеовски

 

Тотомилионерът Румен Пеовски от благоевградското село Покровник излязъл от психиатрията и се завърнал у дома. Това съобщи кметът на населеното място Методи Цонев. Румен беше настанен за лечение в специализирано заведение, след като през юни т.г. подгони майка си с нож, открадна пушката на баща си и започна да стреля напосоки. Покрай скоростното му забогатяване в селото настана хаос, а пиянските свади зачестиха, коментират местни хора. След последния инцидент Пеовски беше арестуван и съдът го изпрати в психиатрия. След тримесечен престой той се е завърнал в селото си.

Методи Цонев

„Още не съм разговарял с него, но го видях. Изглежда променен човек. Като цяло той винаги си е бил спокоен, но парите и приятелите му по чашка го промениха. Сега не прави проблеми и в селото отново настъпи мир“, разказа Цонев. Той допълни, че Пеовски вече не се събирал с компания да пият в местната кръчма. Предпочитал да си стои вкъщи и да не се набива на очи с поведението си. „Когато имам възможност, ще се видя с него, но мисля, че се е върнал към правилния път“, добави кметът на Покровник пред „България Днес“. Приятелите му от селото с нетърпение очакваха завръщането на тотомилионера, но вече няма да се радват на щедри почерпки и денонощни запои. В един момент селото беше вдигнало ръце от запоите на късметлията и очаквано проблемите започнаха да ескалират. По време на престоя си в психиатрията богаташът в нито един момент не бил изоставен от роднините си въпреки драмите, които успя да сътвори. Те го посещавали редовно в лечебното заведение и го насърчавали да промени живота си към по-добро.

Животът на Румен Пеовски се промени през месец май тази година. Тогава той спечели джакпота в размер на 1 663 872 лева от играта на Тото 2 6/42. Късметлийският фиш бе на цена 1,20 лева. Веднага след като получи транш от печалбата, Пеовски дари 10 000 лева на храма в родното си село и купи апартамент на един от синовете си. Другият работи от дълги години в Англия с майка си. На него обещал жилище в Португалия.