Татко за пример! Кметът на дупнишкото село Баланово Явор Митов сам къпе първородния си син, изчете 1 тон бебешка литература

Кметът Явор Митов, Гери, тъщата Мариянка и сестра й Петрана се радват на Явор-младши. 

Гл. счетоводителка Пепи: Малкият е копие на баща си

Татко за пример се оказа кметът на дупнишкото село Баланово Явор Митов. Той сподели, че къпе първородния си син Явор и всяка сутрин го дохранва с шише мляко, за да порасне по-бързо.

Балановския кмет Явор Митов потегля с цялото си домочадие съм вкъщи.

Оказа се още, че младият татко на един дъх през лятото е изчел всички книги за правилно отглеждане на бебето и е доста добре подготвен за родител. Креватчето на сина си Явор купи от Благоевград. Първия преглед на Явор-младши направи д-р Джаджаров от общинската болница в Дупница. Оказа се, че раждането на малкия е протекло много трудно и майката Гери е още бледа и изтощена.

Съседите и родата на любимата му Гери от квартал „Подина” в Дупница не спират да хвалят зетя си Явор Митов. „В квартала всички се радваме за малкия Яворчо”, сподели и съседката Ягода, съпруга на бившия пожарникар Сашо, сега автомонтьор.

„Явор-младши е копие на татко си”, заключи и леля Пепи, главна счетоводителка на Техникума по хранително-вкусова промишленост в Дупница.

„И Гери, и Явор са много добри с хората, затова Господ ги благослови със син”, щастлива е тъщата Мариянка.