Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникТретокласникът Матей Боянов подари на кмета Церовска своя картина в деня на...

Третокласникът Матей Боянов подари на кмета Церовска своя картина в деня на голямото чистене

 

На 19 октомври показват всички камиони, които се грижат за чистотата на града

Перник участва активно в „Да изчистим България”. “Днес всички трябва да си дадем сметка, че ако не полагаме усилия, за да бъде Перник чист, няма как това да се случи”, призова кметът Вяра Церовска, която заедно с екипа си и общинската администрация се включи в най-мащабната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“.

Участници от общинската администрация в чистенето

“Наша грижа и задължение е да използваме съдовете за разделно събиране на отпадъци. Графикът за чистотата на града много стриктно се спазва. На празника на Перник – 19 октомври, ще покажем всички камиони, които се грижат за чистотата”, сподели още кметът.

В тазгодишната кампания се включиха и много граждани, както и деца. Третокласникът Матей Боянов е от тези, които искат Перник да бъде чист. Той приятно изненада всички, когато подари на кмета Вяра Церовска картина, на която имаше много зеленина и река, нарисувана лично от него. Въпреки крехката си възраст той смята, че всички трябва да пазим природата чиста и затова се е включил в акцията. Талантливият Матей е възпитаник на СУРИЧЕ “Д-р Петър Берон”.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular