Friday, May 3, 2024
HomeСпортЦСКА-1948 би „Вихрен“ с 1:0 в Сандански и остава на върха

ЦСКА-1948 би „Вихрен“ с 1:0 в Сандански и остава на върха

Феновете на столичани се проявиха с обидни реплики, а през втората част на мача замеряха с камъни и бутилки феновете на домакините

 

Мач, изпълнен с много нерви и напрежение, изиграха футболистите на „Вихрен“ (Сандански) и ЦСКА-1948. През първата част на срещата футболистите на домакините, водени от старши треньора Петър Златинов, търсеха начин за отбелязване на гол във вратата на столичния тим, но ударите им бяха твърде неточни. Именно след центриране отдясно на играещия треньор Петър Златинов Даниел Пехливанов от воле изпрати топката на сантиметри встрани от вратата на Христо Бахтарлиев. При ответна атака на гостите след удар на Калоян Стефанов вратарят на „Вихрен” Стефано Кунчев показа отличен рефлекс и не допусна топката зад себе си в мрежата. По-късно Кунчев се намеси отлично след удар на Йоан Маринов. Гостуващият отбор разчиташе предимно по левия фланг на отличната игра на Андон Гущеров, но центриранията му бяха безплодни, след като неговите колеги не се възползваха от тях.

През втората част на мача отборът на домакините притисна ЦСКА в собствената му половина. В 48-ата минута при бърза контраатака по левия фланг последва дълго центриране, но устремилият се по десния фланг Илиян Митрев не бе точен от 25 метра. В 67-ата минута влезлият в игра Венци Стоянов с глава уцели напречната греда. В 82-рата минута Даниел Пехливанов от пряк свободен удар изпрати кълбото на сантиметри от вратата, пазена от Христо Бахтарлиев. В 86-ата минута главният съдия Георги Николов отстрани от игра капитана на „Вихрен“ Вальо Георгиев, показвайки му втори жълт и червен картон, което се отрази чувствително в защитния вал на домакините. В 89-ата минута след груба грешка на защитника на „Вихрен“ Ради Бачев Емил Гъргоров-Бадема със страхотен шут от 20-ина метра изпрати топката в долния ляв ъгъл на Стефано Кунчев за 0:1, с което донесе победата на ЦСКА 1948 в последния мач от есенния дял на първенството, укрепвайки ги на първото място в таблицата за класиране.

Неприятно впечатление направиха действията на феновете на ЦСКА-1948 в сектора за гости. Вместо да подкрепят отбора си, те отправяха обидни реплики по адрес на зрителите и футболистите на домакините. През втората част на мача полетяха камъни и бутилки към феновете на „Вихрен“. Дикторът на стадиона обяви да се преустановят тези действия, за да не се стигне до прекъсване на мача.

След мача Петър Златинов – старши треньор на „Вихрен“, заяви:

Феновете на „Вихрен“

“Една грешка в нашата защита реши мача. Има го това във футбола. Един равностоен мач. Имаше положения и пред двете врати. Въпросът беше кой ще сгреши. За съжаление това бяхме ние. Ние нямаме свръхамбиция да влизаме във Втора лига, а само, ако ни се отдаде шанс. Ние искаме във всеки мач да играем добре и да побеждаваме. Мога да благодаря на моите футболисти, че не се поддадоха на емоции днес. Все пак има още много мачове да се изиграят през пролетния дял на първенството”.

Феновете на ЦСКА – 1948

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев похвали отбора си след победата над „Вихрен“ в Сандански:

“Искам да благодаря на отбора си, на ръководството, на публиката. Благодаря на момчетата най-вече, които днес за пореден път показаха, че са мъже. Шапка им свалям, хвърлиха страшно много усилия в доста трудни за тях условия. Само адмирации за тези момчета, гордея се, че имам такъв отбор!

Заслужихме си да празнуваме, за мен обаче нищо не е приключило – тепърва ни предстои цял полусезон. В никакъв случай няма да подценя ситуацията, за мен няма значение дали водим с 1 точка, или с 20. Разликата днес беше колективът. Да, Емил Гъргоров е класа и това всички го знаем. Но днес отборът показа, че всички в отбора са семейство, не само на терена.

Нормално е да се радваш, когато вкараш гол. Жалко е, че имаше инциденти от страна на феновете.“

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular